Hvilket program vasker man dunjakker på?

Dunjakker og vatterte jakker skal vaskes separat på syntetisk/finvask på opptil 30 grader. Skyllemiddel kan gjøre at dunet klistrer seg sammen i klumper, vi anbefaler derfor å ikke bruke skyllemiddel ved vask av dunjakker og vatterte jakker.

Hvordan redde klumpete dunjakke?

Dunen og fjærene klumper seg sammen når de blir våte, og hvis det ikke tørkes fort nok kan det oppstå en spesiell lukt. Lar du jakken henge rett opp og ned til tørk blir ikke dunen tørr. Du må flere ganger løse opp klumpene med fjær og riste plagget, noe som tar mye tid.

Hvordan tørke dunjakke i tørketrommel?

Slik tørker du dunjakken riktig
  1. Legg dunjakken i tørketrommel og velg program i henhold til vaskelappen på jakken.
  2. Tørk på lav varme.
  3. Legg to-tre baller for tørketromler inn trommelen halvveis ut i tørkeprogrammet.
  4. Det er viktig å ikke ta ut en dunjakke før den er helt tørr.

Hvilket program vasker man dunjakker på? – Related Questions

Skal man sentrifugere dunjakker?

Dunjakker som kan vaskes bør vaskes i maskin, for da får de best mulig vask og en god sentrifugering, forteller Skaar. Sentrifugeringen er ifølge Skaar spesielt viktig slik at dunen tørker fortest mulig etter vask.

Kan man vaske dunjakke uten tørketrommel?

«Man kan også tørke dette uten tørketrommel, men merk da at dette vil være en tidskrevende og ikke anbefalt handling. Årsaken er da at du må sørge for at dunen er jevnt fordelt, og man må jevnlig riste dunproduktet for å unngå klumpdannelser.»

Kan man bruke vanlige tennisballer i tørketrommelen?

Tørk dun med tennisballer

Løsningen er altså å bruke tennisballer når du tørker dem, forteller Malin Skaar, som er Orklas vaske- og rengjøringsekspert. – Bruk tørketrommel, men legg noen tennisballer i tørketrommelen sammen med dynen eller dunjakken.

Hvorfor bruke tennisballer i tørketrommel?

Bruk tørkeballer

Tørkeballene er spesiallaget til tørking i tørketromler og hjelper luften med å sirkulere i trommelen, slik at tørkingen ikke tar så lang tid. Når trommelen går i gang, sørger ballene for at klærne ikke henger sammen, slik at den varme luften kommer inn i mellom klærne. Dermed tørker klærne raskere.

Hvordan tørke klær i tørketrommel?

Det tørre håndkleet legger du inn i trommelen sammen med det våte tøyet. Start trommelen på ekstra tørt-programmet. Etter cirka 15 minutter pauser du trommelen og tar ut av det tørre håndkleet. Du vil kjenne at håndkleet har trukket til seg mye av fuktigheten fra det våte tøyet.

Hvordan lappe en dunjakke?

Stryk på nylonlapp. – For å reparere rift og hull i dunjakker og lignende materialer, finnes det en god løsning, og det er selvklebende nylonlapper som man klipper til og deretter stryker på, tipser Britta Hohne ved Stoffdronning AS. Egnede nylonlapper får du kjøpt i de aller fleste sy-og garnbutikker.

Blir dunjakke ødelagt av vann?

Unngå bruk i regnvær

De fleste dunjakker er laget for å tåle ekstreme temperaturer, men fuktig vær – som regn, vil trekke seg inn i stoffet og ødelegge den isolerende effekten. Dunet vil med andre ord bli tungt og ubehagelig å ha på seg.

Hva er forskjellen på dunjakke og boblejakke?

Dunjakke, også kjent som «boblejakke», er en vattert jakke som er fylt med enten ande- eller gåsedun, eller syntetisk dun. Luftlommene som dannes mellom dunene gjør at jakken kan holde på varm luft.

Hvor ofte bør man vaske dunjakke?

Hvor ofte er det greit å vaske dunjakken? – Man maskinvasker dunjakker etter behov. Noen ganger vil det holde å gå over de mest skitne områdene med en fuktig klut – som for eksempel kragen eller ermene, sier hun.

Hvordan bli kvitt svettelukt i dunjakke?

Er det snakk om vond lukt, så kan det ofte være nok å gi jakken en skikkelig luftesekvens utendørs. Heng den opp i tørt vær, og la den friske luften gjøre jobben. Dette er ofte nok til å fjerne både røyklukt og kroppslukt. Flekkr løsner ofte fra de fleste jakkematerialer kun ved hjelp av vann.

Hvordan tørke våt dunjakke?

Tørke dunjakke

Blir den liggende våt for lenge kan det også oppstå en spesiell lukt av dunen. For best mulig resultat anbefales det å tørke dunjakke i tørketrommelen, og har du et skånetromlingsprogram på maskinen, bør du bruke dette. Hvis ikke, bør plagget tromles på maks 60 grader.

Når dun klumper seg?

Dunen og fjærene klumper seg sammen når de blir våte, og hvis det ikke tørkes fort nok kan det oppstå en spesiell lukt. Lar du jakken henge rett opp og ned til tørk blir ikke dunen tørr. Du må flere ganger løse opp klumpene med fjær og riste plagget, noe som tar mye tid.

Hvor mange tennisballer i tørketrommel?

Ifølge downcomforterexpert.com, er det smart å hive to-tre tennisballer inn i tørketrommelen sammen med dundynen når du skal tørke den. Tennisballene skal angivelig gjøre at dunet fordeles jevnt utover hele dynen, og ikke samles i harde klumper her og der.

Kan man bruke Tørkeballer i vaskemaskin?

Hvis vaskemaskinen din ikke har et ullprogram – velg en lang skånsom syklus på middels temperatur og bruk tørkeballer for å sikre det beste resultatet. I tørketrommelen, må man velge tidsstyrt program, eller et program tiltenkt dun, eller fjær. Ikke ta den ut før den er 100% tørr. Du kan kjøpe tørkeballer HER.

Leave a Comment