Hvilken snelle skal man velge?

Valg av snelle

En enkel måte å velge riktig snelle på, er å se hvor mange meter sene av den tykkelsen du har tenkt til å fiske med, det er plass til på snella. Dette står trykt på selve spolen, og det bør være plass til minimum 150 meter med sene av ønsket tykkelse.

Hvor stor haspelsnelle?

Størrelse på haspelsnelle – det er et eget snelle system som går fra 500-10 000. 500 er de minste størrelsene og er kun ment for den minste fisken, videre oppover blir snellene større og større. Fra rundt 500 og til 1000 er fint til fjellfiske, da har du også en snelle som er lett å ta med seg.

Hvordan fiske med multiplikatorsnelle?

Sett på betet du vil fiske med, trykk på spoleutløser knappen og la betet synke. Så strammer man kaste bremsen ved å skru den innover til betet synker sakte nedover ved frigjort spole! Dette vil da gjøre så at når betet tar vannet i utkastet vil spolen stoppe av seg selv!

Hvilken snelle skal man velge? – Related Questions

Kan man fiske hvor som helst?

Allemannsretten gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen “skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet”. Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven. Når kan jeg fiske? Fisketiden avhenger av hvor du skal fiske og hvilke redskaper du skal fiske med.

Hva er best å fiske med i sjøen?

Når det kommer til agn er forskjellige typer fisk, reker, blåskjell og børstemark gode agn. Velg feit fisk som gir fra seg mye smak og lukt, som for eksempel makrell eller sild. Begge disse er lett å få tak i, både i sjøen og i butikken. Børstemark og reker fungerer fint til mindre flyndrearter, hyse og havmus.

Hvordan fungerer en multiplikatorsnelle?

‎En multiplikatorsnelle er en fiskesnelle som festes på oversiden av fiskestanga, i motsetning til en haspelsnelle som festes på undersiden. Spolen roterer under kast for å frigi snøre, noe som kan skape problemer for en uerfaren bruker hvis rotasjonen ikke bremses på riktig måte.

Hvordan fiske med pimpel?

Hvordan fiske med pimpel

Å fiske med pimpel er veldig lett! Som oftes begynner man på bunn. La pimpelen synke helt ned, dunkes et par ganger for å virvle opp litt grums og lage litt liv der nede i mørket. Lette ørsmå bevegelser på stikka, litt «skjelving», og deretter litt rolige partier.

Hvordan fiske sjøørret med sluk?

Sjøørreten foretrekker ofte blanke og slanke sluker. Disse imiterer sild, som er blant fiskens viktigste byttedyr. Hvis ikke fisken biter, skift sluk ofte! Blå, hvite og grønne sluker er mye brukt, men prøv også fargerike sluker i rødt og gult dersom de tradisjonelle fargene ikke gir napp.

Hvordan fiske med Glidebom?

Prinsippet er mye det samme med en glidebom som med en fastbom, men i stedet for å å feste snøret og slepet i hver sin faste løkke, sender en snøret gjennom den hule glidebommen og fester slepet i enden av snøret. Dette gjør at fisken kan ta med seg agnet uten å kjenne mostand i andre enden.

Hva biter ørreten på?

Om den store ørreten ikke lever av småfisk, tar den likevel ofte en streamer. En stor munnfull er en lur munnfull, for i fiskens verden betyr en stor bit tilførsel av mye energi. Kreasjoner bundet på streamerkrok et bra alternativ. Stikkord kan være store øyne, mylar, sølv og lange vinger i hår eller kanskje marabou.

Når er det bra å fiske?

Det meste liv i naturen er i mest aktivitet om morgenen og i det det skumrer mot kvelden. Det gjelder også fisken, så skal du ha gode fangster er det et poeng å komme seg ut av senga så tidlig som mulig. Ofte er vind og sol litt spakere på morgenkvisten, og det er oftest bra for fisket.

Hvordan fiske med røyeblink?

Å fiske med røyeblink er veldig lett! Som oftes begynner man på bunn. La røyeblinken synke helt ned, dunkes et par ganger for å virvle opp litt grums og lage litt liv der nede i mørket. Lette ørsmå bevegelser på stikka, litt «skjelving», og deretter litt rolige partier.

Når på døgnet er det best å fiske røye?

Røya kan bite til alle døgnets tider – gjerne også midt på dagen. Fisk både høyt og lavt i vannet, prøv både hurtige og seine inndrag. Vi fisker mest med sluk.

Hvor dypt går røya?

Røya er en rovfisk, og den tar både sluk og wobbler. Det er likevel en god klase med maggot, fisket under en røyeblink og et waterlight som jevnt over lokker flest røyer til hugg. Den kan tas på 20 centimeters dyp like godt som på 50 meter.

Når biter røya best?

Vanligvis biter røya best om morgene eller kvelden. Et isbor i stan- dardstørrelse vil passe. Fisker du høyt til fjells er det som oftest nødvendig med en forlenger. Røya er mest aktiv på senvinteren og påsken er favoritt-tid for mange.

Hvor står røya på vinteren?

Fisker du i disse månedene, er det vanskelig å finne røya andre plasser en på varpene, men det er fult mulig. Når vinteren har satt seg, vil oser, grunner og dypkanter, være verdt å prøve. Inn og utløp av elver og bekker, kan også være fine plasser, da det ofte er mye byttedyr som befinner seg disse plassene.

Hvordan fiske etter røye?

Røya lar seg som regel fange på det samme utstyret som brukes til ørretfiske. Prøv gjerne mindre sluker først, da røya ikke er like stor i kjeften som en tilsvarende ørret og derfor foretrekker noe mindre byttedyr. Store og gamle røyer er unntaket.

Leave a Comment