Hvilken side skal gifteringen være på?

Her i Norge er det dog mest vanlig at vi bærer forlovelses- og gifteringen på høyre hånd.

På hvilken finger sitter gifteringen?

Yngvild Aas ved Gullsmed Aas kan fortelle at man i de fleste andre land bruker gifteringen på venstre ringfinger begrunnet med at hjertet er på venstre side. – I Norge bruker man høyre ringfinger, enten det er til forlovelse- eller giftering.

Hvorfor har man gifteringen på venstre hånd?

I Norge kan man sette gifteringen på både venstre og høyre ringfinger, men i tidligere tider var det vanligst å ha den på den venstre fingeren. Grunnen var at man i antikkens Egypt mente at det gikk en vene direkte fra denne fingeren til hjertet, og hjertet var sjelens utspring, ifølge Wikipedia.

Hvilken side skal gifteringen være på? – Related Questions

Hva gjør man med forlovelsesringen når man gifter seg?

Ved vielsen plasseres ringene i den orden de har kommet: Forlovelsesringen sitter lengst inn på fingeren, deretter gifteringen. Ved en kirkelig vielsen kreves det ringer. Ved en borgerlig seremoni er det ikke nødvendig med utveksling av ringer, man velger selv hva man ønsker.

Hva betyr ring på lillefinger?

Ringer på lillefingeren antas å betegne intellekt og list. Forretningsfolk i maktposisjoner, politikere, og andre glattsnakende menn med innflytelse blir ofte sett iført rosa ringer. Lillefinger ringer fanger mye oppmerksomhet.

Hva symboliserer gifteringen?

Ringen viser omverdenen at personene har inngått i ekteskapet og lovet hverandre evig troskap. Ringen er et symbol på evigheten, da den hverken har en begynnelse eller ende. Den brukes også på venstre hånd.

Hva står det i gifteringen?

Den vanligste inskripsjonen er “Din <den andres navn> <dato>”, men dere kan jo prøve noe helt annet: “nå sitter du i saksa” for eksempel. Enten du vil ha noe romantisk, humoristisk eller tradisjonelt finnes det mange alternativer.

Hva er vanlig å gravere i gifteringer?

Forslag til tekst i giftering
  • Bryllupsdato, datoen dere møttes eller en annen dag som er spesiell for dere som par.
  • Navn på ektefelle.
  • Stedet dere møttes.
  • Sangtekst.
  • Del av et dikt.
  • Jeg elsker deg.
  • Aldri glem at jeg elsker deg.
  • Evig din.

Hva er vanlig pris på giftering?

Prisen nordmenn legger seg på

– Noen syntes 3-4.000 kroner er mye, mens andre legger 15-20.000 kroner i gifteringene. Trenden er at folk ønsker individuelle og mer spesielle ringer, som da koster mer.

Hvordan skal gifteringen sitte?

Gifteringen skal i Norge sitte på høyre ringfinger.

Hva er den mest vanlige ringstørrelsen?

Selv om det finnes størrelser som forekommer oftere enn andre er det ingen ringstørrelse som er “uvanlig”. Kvinner har oftere ringstørrelser mellom 50 og 57 (mm i omkrets). Men har oftere ringstørrelser mellom 59 og 65. Likevel er det helt normalt å ha både større og mindre ringstørrelser.

Hvordan Finn ringstørrelse?

Slik kan du finne størrelsen selv:

Du kan finne en indikasjon på din ringstørrelse ved å måle en ring du allerede har. Bruk et skyvelære eller en linjal til å måle den innvendig diameteren på ringen. Tallet vil gi deg omkretsen på fingeren, og det er dette som indikerer din ringstørrelse.

Hva er str 52 i ring?

Finn din ringstørrelse
Innvendig diameter i millimeterRingstørrelse
15,6 – 15,8Ringstørrelse 49
15,9 -16,1Ringstørrelse 50
16,2 – 16,4Ringstørrelse 51
16,5 – 16,8Ringstørrelse 52

Hvor mye koster det å justere en ring?

Dersom ringen ikke er kjøpt til ordinærpris koster målforandring 350 kr (gjelder kun ringer i gult og hvitt gull). Kontakt din nærmeste butikk for målforandring av ringer. Ringstørrelse kan være vanskelig å måle.

Hvem betaler for giftering?

Gifteringene velges ofte av paret i fellesskap.

Hvor skal ringen være?

Som tidligere nevnt er tradisjonen i Norge å ha både forlovelses- og giftering på høyre ringfinger. Dette skal fra gammelt av være fordi vi bruker høyre hånd når vi håndhilser og på den måten kan personen man hilser på se at man er gift. Det samme gjelder for når man avtaler noe og tar hverandre i hendene på det.

Hvor mange karat er vanlig?

Gjennomsnittet i Norden er på rundt 0,30-0,40 Carat, men hos oss ligger gjennomsnittet noe over med 0,50 Carat.

Leave a Comment