Hvilken foundation er best for tørr hud?

Tørr hud: Hvis du har tørr hud som føles stram og har en tendens til å flasse bør du gå for en flytende foundation. Disse gir ofte huden mer fukt. Det kan også være lurt å velge en foundation med en glødene finish for å balansere det tørre matte utrykket tørr hud kan ha.

Hvordan finne riktig farge på foundation?

Ta en titt på blodårene på innsiden av håndleddet. Ser dine blodårer grønnblå ut, har du en gul og varm undertone og kler varme farger, men hvis du derimot har blodårer i toner av blålilla, har du en rosa og kald undertone. En annen måte å finne undertonen er å se hva du kler best av smykker, sølv eller gull.

Hvorfor kaker foundation seg?

Du legger for tykt lag

Sliter du med urenheter, fargeforskjeller eller pigmentflekker, er det sjeldent en god idé å prøve å plastre huden med et tykt lag foundation. Det vil tvert i mot gi et kakete resultat og legge seg som en maske over huden din.

Hvilken foundation er best for tørr hud? – Related Questions

Skal primer tørke før foundation?

Det anbefales at du lar primeren tørke før du starter med påføring av Foundation. Produktet legger seg på huden som en tynn film slik at ujevne områder kompenseres. Ved bruk av primeren holder Foundation seg lengre på huden og sminken blir ikke vasket bort fra ansiktet av den naturlige svetteproduksjonen.

Hvor ofte vaske foundation børste?

Sminken kan gi mer uren hud, og børstene bør derfor vaskes skikkelig én gang i uken. Rene koster kan i tillegg gi et mye bedre resultat på makeupen. Selv om du ikke sliter med uren hud, vil du oppleve at sminken legger seg bedre på huden ved rene sminkekoster.

Hvorfor blir sminken min flekkete?

Enhver fuktig sminke, som foundation, concealer eller til og med en kohl-blyant, trenger nemlig noe tørt over seg for å holde seg på plass. Dette er fordi fukten, som jo i hovedsak er vann, fordamper i løpet av dagen og etterlater sminken flekkete.

Hvordan unngå foundation skille?

Underlaget er avgjørende, og en god renserutine er viktig for å unngå et skjoldet resultat. I tillegg bør du la dagkremen trekke godt inn før du starter med sminken, bruk aller helst en dagkrem med solfaktor. Vi anbefaler bruk av primer for et ekstra langvarig og pent resultat.

Hvordan få sminke til å ikke smitte?

Med litt ekstra hensyn unngår du at sminken smitter av. Bruk alltid et fikseringspudder eller “blottingpaper” i t-sonen for å unngå blanke overflater på huden. Legg foundation eller primer på øyelokket før du påfører en lys baseskygge og til slutt soter med en mørk skygge, slik at du unngår striper i skyggen.

Hva er best å påføre foundation med?

Våt svamp er lettest

Under påføring er svamp eller en foundationpensel gode hjelpemidler for et pent resultat. En fuktig svamp vil trekke til seg foundation og gjøre det lettere for deg på ta på litt og litt av gangen. En pensel er også et godt alternativ, prøv deg fram og bruk det som passer deg best.

Skal setting spray på før eller etter sminke?

Med en fikseringsspray får du en mer fresh look – du unngår at ansiktet ser tørt og pudrete ut. I tillegg får den makeupen til å holde lenger. – Du må gjerne bruke fikseringssprayen både før og etter sminke. Da vil makeupen sitte skikkelig godt, legger hun til.

Skal concealer på før foundation?

Hvorvidt concealeren skal påføres før eller etter foundation, kommer an på hva du vil skjule. Det er mest effektivt å legge den rundt øynene etter foundation. Da ser du hvor mye som må dekkes, og bruker ikke mer av produktet enn nødvendig.

Hvilken rekkefølge tar man på sminke?

Rekkefølge sminke:

Jeg selv begynner alltid med foundation (aller først primer om du bruker det) og fortsetter med concealer, bryn, øyenskygge, eyeliner, maskara, shading, blush, highlighter og til slutt lepper. Når huden og brynene er på plass er det lettere å legge en fin øyenskygge, da ser man helheten bedre.

Skal solkrem over eller under sminke?

Dagkremen skal først. Mange av oss bruker ansiktskremer med gode ingredienser for huden, og da er det viktig at disse påføres først og får trekke inn. Påfør så solkremen, gi den litt tid til å trekke seg godt inn og ha eventuell sminke til slutt.

Kommer sola gjennom sminke?

Sollys stimulerer huden til å produsere pigmenter som gjør at man blir brunere. Fravær av sol vil med tiden gjøre at man blir gradvis blekere igjen. Sminke vil ikke fjerne pigmentene, men om det er med solfaktor kan det gjøre at man får mindre sol på huden. Det meste av sminke har dog ingen eller for lav solfaktor.

Kan man bruke solkrem over sminke?

Ofte står det på solkremen om den egner seg under sminke. Skal du sole deg bør du bruke solkrem, men skal du på shopping eller korte kafébesøk holder det med sminke eller hudpleie med «city»-effekt, dvs. dagkremer og makeup tilsatt UV-beskyttelse. Det beste er selvsagt hvis de har både UVA- og UVB-beskyttelse.

Blir man like brun med høy faktor?

Mange tror at om man bruker høy solfaktor så blir man ikke brun, og dette er heldigvis ikke riktig. Man blir brun selv om man bruker solfaktor, men melaninproduksjonen blir mer kontrollert og brunfargen blir jevnere.

Er faktor 30 nok?

Det er anbefalt at du bruker en solkrem med minst faktor 30. Tilleggsbeskyttelsen ved å bruke høy solfaktor er ikke så stor (solkrem med faktor 15 beskytter mot 93 prosent av UV-strålene, faktor 30 beskytter mot 97 prosent).

Leave a Comment