Hvilken er den beste foundation?

1. MakeTheMake Squalane Melting Foundation SPF 30 – BEST I TEST FOUNDATION. En foundation av pudder som smelter til en silkeaktig krem når den påføres huden, kan høres komplisert ut å bruke, men faktum er at MaketheMake Squalane Melting Foundation er et av de mest brukervennlige produktene på lenge.

Hvilken foundation er best for tørr hud?

Tørr hud: Hvis du har tørr hud som føles stram og har en tendens til å flasse bør du gå for en flytende foundation. Disse gir ofte huden mer fukt. Det kan også være lurt å velge en foundation med en glødene finish for å balansere det tørre matte utrykket tørr hud kan ha.

Hvorfor blir sminken min flekkete?

Enhver fuktig sminke, som foundation, concealer eller til og med en kohl-blyant, trenger nemlig noe tørt over seg for å holde seg på plass. Dette er fordi fukten, som jo i hovedsak er vann, fordamper i løpet av dagen og etterlater sminken flekkete.

Hvilken er den beste foundation? – Related Questions

Skal primer tørke før foundation?

Det anbefales at du lar primeren tørke før du starter med påføring av Foundation. Produktet legger seg på huden som en tynn film slik at ujevne områder kompenseres. Ved bruk av primeren holder Foundation seg lengre på huden og sminken blir ikke vasket bort fra ansiktet av den naturlige svetteproduksjonen.

Hvordan velge riktig foundation?

En foundation skal ikke gjøre deg brunere enn du er, men det skal være som et «second skin» som jevner ut hudtonen. Om du står mellom to nyanser så er det ofte mest riktig å velge den som er lysest. For å finne den perfekte foundation så er det viktig at den matcher med undertone og hudtone, men også med din hudtype.

Hvordan få bort foundation flekk?

Sitronsåpe fjerner enkelt flekker av foundation, mascara, leppestift og annen sminke. Det er fort gjort å sminkeflekker på klærne, enten det er brune flekker i kragen på en hvit skjorte, eller leppestift og maskara som har farget av ved et uhell. Sminke er en kombinasjon av farge og fett og er vanskelig å unngå.

Hvordan unngå at sminken blir kakete?

Du legger for tykt lag

Sliter du med urenheter, fargeforskjeller eller pigmentflekker, er det sjeldent en god idé å prøve å plastre huden med et tykt lag foundation. Det vil tvert i mot gi et kakete resultat og legge seg som en maske over huden din.

Blir jeg brun gjennom sminke?

Fravær av sol vil med tiden gjøre at man blir gradvis blekere igjen. Sminke vil ikke fjerne pigmentene, men om det er med solfaktor kan det gjøre at man får mindre sol på huden. Det meste av sminke har dog ingen eller for lav solfaktor. Generelt så fraråder jeg soling for å bli brun.

Hvordan unngå foundation skille?

Underlaget er avgjørende, og en god renserutine er viktig for å unngå et skjoldet resultat. I tillegg bør du la dagkremen trekke godt inn før du starter med sminken, bruk aller helst en dagkrem med solfaktor. Vi anbefaler bruk av primer for et ekstra langvarig og pent resultat.

Skal concealer på før foundation?

Hvorvidt concealeren skal påføres før eller etter foundation, kommer an på hva du vil skjule. Det er mest effektivt å legge den rundt øynene etter foundation. Da ser du hvor mye som må dekkes, og bruker ikke mer av produktet enn nødvendig.

Hvilken rekkefølge tar man på sminke?

Rekkefølge sminke:

Jeg selv begynner alltid med foundation (aller først primer om du bruker det) og fortsetter med concealer, bryn, øyenskygge, eyeliner, maskara, shading, blush, highlighter og til slutt lepper. Når huden og brynene er på plass er det lettere å legge en fin øyenskygge, da ser man helheten bedre.

Hvordan få sminke til å sitte hele dagen?

Bruk baseprodukter. Produkter som legges før sminken, kan ha mye å si for både resultatet og hvor lenge den sitter. En foundation primer er et must om du sliter med sminke som ikke sitter, husk bare å kjøpe en tilpasset din hud. Har du fet hud, vil primeren holde huden matt, og på den måten vil foundationen sitte bedre

Skal man ta på solkrem før eller etter sminke?

Dagkremen skal først. Mange av oss bruker ansiktskremer med gode ingredienser for huden, og da er det viktig at disse påføres først og får trekke inn. Påfør så solkremen, gi den litt tid til å trekke seg godt inn og ha på eventuell sminke til slutt.

Hva skjer om man ikke fjerner sminke?

Men det er ikke bare huden i seg selv som lider under sminke og smuss, ifølge Lønning har heller ikke øyevippene godt av å ikke bli renset. – Å sove med maskara gjentatte ganger kan blokkere hårsekker og gi blefaritt som er en infeksjon av øyelokket, og eventuelt også konjunktivitt eller øyekatarr.

Kan man sove med sminke på?

– Å sove med sminke på er noe av det verste du kan gjøre mot huden, siden huden fornyer seg optimalt om natten og via søvn, sier Rolah O. Lønning, som er kosmetisk lege på BeWell klinikken og har skrevet boken «Frisk hud». Det er viktig å vaske rester av dagen bort før man legger seg til å sove.

Kan man bruke solkrem under sminke?

Ofte står det på solkremen om den egner seg under sminke. Skal du sole deg bør du bruke solkrem, men skal du på shopping eller korte kafébesøk holder det med sminke eller hudpleie med «city»-effekt, dvs. dagkremer og makeup tilsatt UV-beskyttelse. Det beste er selvsagt hvis de har både UVA- og UVB-beskyttelse.

Kan jeg ta sol med sminke?

Det er riktig at det ikke anbefales å sole seg med sminke på grunn av at det kan bli skjolder og merker i huden etter solingen. Dette vil hos deg gå bort etter hvert om du ikke soler deg, men det tar nok en tid før det skjer, og jeg vil fraråde deg å sole deg i en periode i solarium for at dette skal kunne forsvinne.

Leave a Comment