Hvilken elsparkesykkel skal jeg kjøpe?

6 ting å tenke på når du skal kjøpe ny elsparkesykkel:

En lett sparkesykkel er smidig og morsom å kjøre og passer fint til å kjøre rundt i nabolaget eller på skateparken. En større og tyngre modell gir bedre komfort og stabilitet, noe du trenger på lengre turer. Sjekk også hvor stor vekt den tåler.

Er el sparkesykkel vanntett?

Er elsparkesykkel vanntett? I utgangspunktet tåler ikke elektriske sparkesykler vann. Det er kun “N-serien” som skal tåle vannsprut. Dersom du likevel er uheldig og din elektriske sparkesykkel stopper opp pga vannskade, er det hjelp å få.

Hvilken el sparkesykkel bruker Ryde?

Bydue S1 benytter samme vanntetthet teknologi som Ryde Technology sine elsparkesykler som står ute hele døgnet hele året, uavhengig av hvor mye nedbør det skulle komme.

Hvilken elsparkesykkel skal jeg kjøpe? – Related Questions

Hva er billigst av Ryde og Voi?

Tier er billigst, med noen kroner per reise. Mens Flash er dyrest. Ryde og Flash viser at de er annerledes med større hjul, bedre demping og større sparkesykler. De øvrige selskapene bruker alle samme modeller.

Hva koster Ryde i minuttet?

Ryde: Grunnet lite tilgjengelighet, er ikke Ryde inkludert i vår test. I appen står det at det koster ti kroner å låse opp sykkelen og tre kroner per minutt. For ti minutter vil prisen dermed bli 40 kroner.

Hva slags sparkesykkel bruker Voi?

Voiager 3X. Voiager 3X er den første delte elsparkesykkelen noensinne med utskiftbart batteri, noe som er en betydelig forbedring når det gjelder holdbarhet og drift. Den er skreddersydd for å passe Voi-brukeres behov, noe som gjør den til en førsteklasses, høytytende og godt designet elektrisk sparkesykkel.

Når slutter Ryde å gå?

Bystyret har vedtatt en egen forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn i Bergen. Etter forskriften har kommunen gitt tillatelse til operatørene Voi, Ryde og Bolt, som kan drive utleie i perioden fra 1. juni 2022 til 1. april 2024.

Hvor mye får man i bot for å kjøre to på el sparkesykkel?

Fra 18. mai blir det forbudt med flere på samme elsparkesykkel. 3.000 kroner ligger boten på dersom dette skjer. I en pressemelding fra samferdselsdepartementet innføres det nye regler for elsparkesyklister, deriblant at det blir forbudt mot å være flere på ett kjøretøy.

Er det aldersgrense på Ryde?

Selv om du i utgangspunktet er gammel nok til å kjøre elsparkesykkel, så kan Tier, Ryde, Voi og andre utleiefirmaer sette egne aldersgrenser. Det er ikke uvanlig at slike firmaer krever at man er 18 år for å kunne leie elsparkesykkel.

Kan man miste lappen ved å kjøre sparkesykkel?

Fra i dag kan du miste lappen om du kjører i fylla på elsparkesykkel. Du kan også miste forsikringsdekningen om du kjører elsparkesykkel med for høy promille. De nye reglene for elsparkesykkel trer i kraft i dag, og det innføres blant annet en promillegrense på 0,2 og aldersgrense på 12 år.

Er det påbudt med hjelm på sparkesykkel?

Aldersgrensen for å kjøre elsparkesykkel blir 12 år. Det blir påbud om at barn under 15 år skal bruke hjelm. Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn».

Er det lov å være 2 på el sparkesykkel?

Passasjerer på elsparkesykkel

elsparkesykler er det ikke tillatt med passasjer. Det er heller ikke tillat å ha passasjerer i en tilhenger som er festet på sparkesykkelen.

Hva skjer om man blir stoppet med ulovlig sparkesykkel?

Blir du tatt i å bruke en elsparkesykkel som går fortere enn 20 kilometer i timen, står du i fare for å bli bøtelagt, tape førekortet og i verste fall havne i fengsel. Havner du i en ulykke vil forsikringsselskapet neppe hjelpe deg, og du vil måtte ta erstatningsansvaret selv.

Hvor mye koster forsikring på el sparkesykkel?

Ansvarsforsikring for liten elektrisk motorvogn er noe nytt for forsikringsbransjen. Dette gjør at prisene foreløpig kan variere fra selskap til selskap. De fire selskapene NRK har vært i kontakt med har priser som varierer fra 59 til 82 kroner i måneden.

Kan man bruke el sparkesykkel i regn?

Ja, noen el-sparkesykler kan brukes i regnvær. Det er viktig å sjekke IP-graden til ditt produkt for å se hvor støv og vannresistent produktet ditt er. Vi anbefaler å unngå vanndammer og tungt regn.

Leave a Comment