Hvilke tursko er best?

Vinnere av vår test av tursko
#Produkt
1AKU Superalp GTX – Best i test fjellsko!
2Viking Anaconda 4×4 Boa GTX – Beste lave tursko til korte og lange turer
3Merrel Moab Speed – Lav tursko med totalvekt på 290 gram per sko
4Alfa M/77 Perform – Forsvarets egen sko til marsjering

Hva er GTX sko?

GORE-TEX® er et syntetisk, vanntett og pustende tekstilmateriale, som brukes i produksjon av både klær og sko. Hemmeligheten bak GORE-TEX® er en tynn membran, full av mikroskopiske porer, som transporterer bort fukt (vanndamp), samtidig som det hindrer vann i å trenge seg inn gjennom materialet.

Hva er forskjellen på hikingsko og tursko?

Hikingsko. Denne betegnelsen bruker vi gjerne om halvhøye sko (mid-cut) som er noe mer robuste enn de letteste turskoene. Siden de rekker over ankelen, gir de et par ekstra fordeler: De gir bedre ankelstøtte, noe du får utbytte av både i ulendt terreng og hvis du har noen kilo på ryggen.

Hvilke tursko er best? – Related Questions

Hva er overpronasjon sko?

Ved overpronasjon vil du legge merke til at innsiden av foten ved ankelen får en overdreven innover bevegelse i foten når den blant annet treffer bakken ved gange eller løp, men når du sitter komfortabel på en stol vil den overpronerte foten se helt normal ut.

Hvordan gå ut trange sko?

Slik utvider du skoene dine:
  1. Finn fram de tykkeste ullsokkene du har.
  2. Ta på deg skoene, mens du beholder sokkene på.
  3. Slå på hårføneren og hold den over skoene dine i cirka 30 sekunder.
  4. Slå av hårføneren og rundt med skoene mens de kjøler seg ned.
  5. Ta av sokkene og prøv skoene på igjen for å sjekke om de passer.

Kan man gå tur med joggesko?

Når du går, lander du med mindre kraft, du går mer framme på foten og du faller ikke inn på samme måten. Det betyr at løpeskoene er for harde og for korrigerende til å i. 2. Du sliter ut skoene Et par løpesko holder i 800-1000 km, og det spiller ingen rolle om du går eller løper i dem.

Hva er trekking sko?

Trekkingsko kommer i forskjellige fasonger, noen har lengre skaft, andre har en kraftigere såle, men det de alle har til felles er at de er robuste sko som skal tåle vær og vind samt fjellets ulendte terreng. En langtur på fjellet er en fantastisk opplevelse for både kropp og sjel.

Hva betyr joggesko?

En joggesko er en lett sko som finnes i mange forskjellige varianter og brukes til mange formål. De kan brukes til daglig, til trening, til fritidsbruk og som sportssko. Skoene har navn etter det å jogge, som er en form for lett løping, og de må ikke forveksles med løpesko, som er spesialdesignet for løping.

Hvor mye plass i tursko?

En tursko skal ikke føles ubehagelig eller presse inn på sidene. En generell regel er at det bør være plass til en pekefinger bak hælen når tærne er helt fremme i tuppen. Et tips fra oss er å prøve skoene sent på dagen eller på kveldstid, da føttene dine har en tendens til å hovne opp i løpet av dagen.

Er Hoka små i størrelsen?

Hoka er generelt litt små i størrelse, så vi opplever at mange vipper opp en halv størrelse.

Når er skoene for små?

Barnas føtter vokser gjerne i rykk og napp, noen ganger veldig mye. Jo yngre barna er, desto raskere vokser foten generelt. Derfor anbefaler vi at du fra tid til annen sjekker hvordan skoene passer. Når det er mindre enn 5 mm igjen foran tærne, er det tid for nye sko.

Hvor mange km holder joggesko?

– Normalt varer et par løpesko mellom 750 og 1500 kilometer, avhengig hvem som løper på skoene, sier Tor Fauske, sjef på Löplabbet Norge. Det er holdbarheten i skoens funksjon og slitestyrken i overdelen som avgjør hvor lenge løpeskoene er dine føtters kjære venn.

Hvor ofte bør man kjøpe nye joggesko?

Du husker ikke sist du kjøpte nye løpesko

Selv ved sporadisk bruk er det anbefalt at du oppdaterer joggeskoene en gang i året og med regelmessig bruk hver 3. -6. måned.

Når bør man bytte ut joggesko?

Skoslitasje. En løpesko tåler normalt 800 – 155 kilometer med løping, hvilket tilsvarer ett år dersom du løper to til tre ganger i uken. Hvis skoene har stått i skapet i tre til fire år, bør du bytte dem ut før du begynner å trene igjen, selv om de ikke er utløpt.

Hvordan få bort vond lukt i joggesko?

På KK.no får du oppskriften: “Lag en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske, og dusj skoene innvendig med dette. Eddiken knerter bakterier og fjerner lukt. Etter eddikbehandlingen kan det være det lukter eddik av skoene.

Hvordan bli kvitt tåfislukt i sko?

Lag en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske, og dusj skoene innvendig med dette. Eddiken knerter bakterier og fjerner lukt. Etter eddikbehandlingen kan det være det lukter eddik av skoene.

Hvordan unngå tåfis?

For å unngå lukt, må du først og fremst sørge for at føttene er rene og tørre. Vær særlig nøye med å vaske og tørke mellom tærne. Du bør skifte sokker minst en gang om dagen. Ta gjerne med deg et ekstra par med sokker på jobb/skole slik at du kan skifte i løpet av dagen.

Leave a Comment