Hvilke programfag kan jeg velge?

Regler for valg av programfag
  • Idrettsfag.
  • Kunst, design og arkitektur.
  • Medier og kommunikasjon.
  • Dans.
  • Drama.
  • Musikk.
  • Realfag.
  • Språk, samfunnsfag og økonomi.

Er det mulig å bytte programfag?

Det er skolen som bestemmer om man kan bytte programfag, eller om det er så sent at det er vanskelig å få tatt de nye fagene. Hvis det ikke går an å bytte, har du en mulighet til å ta nye fag som privatist ved siden av skolegangen din.

Hvor mange programfag må man ha på Vg3?

I Vg2 du ha fire fag, hvor et av fagene være matematikk. I Vg3 må du ha minimum tre programfag, hvor to av fagene gi fordypning innenfor programområdet ditt (realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ).

Hvilke programfag kan jeg velge? – Related Questions

Er R1 et programfag?

R1 og R2 er et programfag (fordypningsfag) i vg2 og vg3. Du vil kanskje ha R1 og R2 i tillegg til fysikk 1 og 2. Da må du velge et programfag til i vg2 og vg3.

Hvor vanskelig er realfag?

Realfag er ikke vanskelig, men det krever en god arbeidsinnsats – i likhet med andre studier. Det er mange som har av oppfatning at realfag kun består av teori, formler og tall, men i realiteten jobber man mye praktisk, og med ulike metoder for å finne nye løsninger.

Hvor mange fordypningsfag må man ha i Vg3?

Alle elever må ha minst to fordypningsfag. Disse være fra samme programområde, det vil si enten realfag eller språk, samfunnsfag, økonomi. Med fordypningsfag menes et VG3– programfag som bygger på et VG2-programfag. Merk igjen at matematikk R og matematikk S kan telle som fordypninger i begge programområder.

Hvor mange programfag må man ha på vitnemålet?

Av praktiske og tekniske grunner har vi satt en grense på inntil fire programområder per vitnemål/kompetansebevis. På et kompetansebevis er det ingen begrensning på hvilke kombinasjoner dere kan føre innen de fire programområdene.

Hvor mange timer programfag?

Hvert fag på programfag er 140 timer hver, så det er altså plass til tre programfag. På studiespesialisering med realfag, må du ha fordypning i to programfag fra realfag. Det betyr at du må velge to fag på Vg2 som du viderefører på Vg3.

Hvilke fellesfag?

norsk, engelsk, matematikk og naturfag. De fleste fellesfag er gjennomgående fag; de har felles læreplan i grunnskolen og videregående skole. Opplæringen i fellesfag skal tilpasses de ulike utdanningsprogrammene i videregående skole.

Er det vanskelig på studiespesialisering?

Mange opplever at det blir ganske mye vanskeligere på videregående ja. Studiespesialiserende er nok en av de vanskeligste linjene man kan velge, likevel er det forskjellige fag man kan velge innenfor studiespesialiserende igjen.

Hvor mange timer har studiespes i uka?

Velger du studiespesialisering, består det første året på VG1 av fellesfag som utgjør 30 timer per uke. Norsk 4 timer, matematikk (praktisk eller teoretisk) 5 timer, engelsk 5 timer, naturfag 5 timer, fremmedspråk (nivå 1 eller nivå 2) 4 timer, samfunnsfag 3 timer, geografi 2 timer, kroppsøving 2 timer.

Hvor mange timer på vgs?

Mange skoler opererer fortsatt med gamle 45 minutters enheter (skoletimer). I snitt skal elevene på yrkesfag da ha minst 35 skoletimer i uka, mens elever på studiespesialisering skal ha minst 30 skoletimer. Gjennomsnittlig opplæringstid per dag blir da cirka 4,5 klokketimer på studiespesialiserende utdanningsprogram.

Er det gym på videregående?

I utgangspunktet må elevene ha kroppsøving for å få et fullverdig vitnemål. Kroppsøving er et fellesfag på lik linje med engelsk og norsk. Noen elever sliter med kroppsøving og får timene tilpasset slik at de får hatt gym. Dette kan man snakke med gymlærer eller rådgiver på skolen om.

Leave a Comment