Hva slags foundation skal jeg velge?

En foundation skal ikke gjøre deg brunere enn du er, men det skal være som et «second skin» som jevner ut hudtonen. Om du står mellom to nyanser så er det ofte mest riktig å velge den som er lysest. For å finne den perfekte foundation så er det viktig at den matcher med undertone og hudtone, men også med din hudtype.

Hva er best å påføre foundation med?

Våt svamp er lettest

Under påføring er svamp eller en foundationpensel gode hjelpemidler for et pent resultat. En fuktig svamp vil trekke til seg foundation og gjøre det lettere for deg på ta på litt og litt av gangen. En pensel er også et godt alternativ, prøv deg fram og bruk det som passer deg best.

Hva er forskjellen på concealer og foundation?

Hva er egentlig forskjellenfoundation og concealer? – Det er dekningsgraden, for å bruke et lignende uttrykk fra banken. Foundation kan du bruke i hele ansiktet. Concealer har tykkere konsistens og dekker mer, så den egner seg bare til enkelte områder.

Hva slags foundation skal jeg velge? – Related Questions

Skal man ta på concealer eller foundation først?

3. Før eller etter foundation? Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Skal primer tørke før foundation?

Det anbefales at du lar primeren tørke før du starter med påføring av Foundation. Produktet legger seg på huden som en tynn film slik at ujevne områder kompenseres. Ved bruk av primeren holder Foundation seg lengre på huden og sminken blir ikke vasket bort fra ansiktet av den naturlige svetteproduksjonen.

Når skal man bruke concealer?

En concealer eller dekkstift brukes til å skjule ujevnheter i huden, som for eksempel mørke ringer under øynene, kviser, pigmentflekker, arr eller store porer.

Hvor skal man ta på concealer?

De mest flatterende områdene å legge concealer i full dekk er under øyne, rundt nese og på hake. Men ønsker du en lettere påføring kun for å tilføre litt highlighting i ansiktet, kan den brukes på siden av øyne, i midten av panne, ned nesebeinet, rett over amorbuen og langs kjeven.

Hvordan finne riktig concealer?

Større blussende områder kamufleres best med en lett, flytende concealer eller gultonet primer. Røde prikker, som kviser og sprengte blodkar, skjuler man derimot best med en maksimalt dekkende concealer i kremet eller fast form. Velg et produkt som ikke er for lyst.

Hvorfor bruker man foundation?

Foundation, primer, concealer, pudder og solpudder jevner ut hudtonen og skjuler for eksempel ujevnheter, ringer under øynene, rødhet i huden og rynker. I tillegg kan et godt sminkeunderlag fremheve og forme og gi huden glød og liv. Men det gjelder å vite hvordan man bruker sminkeproduktene riktig.

Kan man bruke foundation uten pudder?

Istedet for å bruke pudder kan det være lurt å bruke en flytende foundation som har en mattende effekt. Men pass også her på å ikke velge en som er for tykk. Det kan også være lurt å bruke en oiljefri primer under for å hindre at overflødig fett trenger gjennom.

Hvilken farge skal jeg ha på foundation?

Mange synes det er vanskelig å velge rett fargefoundation. Din naturlige hudtone er et viktig utgangspunkt i jakten etter din makeup-match. Det første du må gjøre er å finne hudens undertone. Undertonen er din medfødte hudfarge hvis man ser bort i fra fregner, pigmentflekker, røde områder, blå ringer med mer.

Hva bruker man før foundation?

Rens huden og la fuktighetskremen trekke godt inn før du legger på foundation. Dersom du er plaget med tørr hud kan du bruke en fetere krem på nesevingene, og andre steder der det er vanlig å ha synlig tørr hud.

Blir man brun hvis man har på seg litt sminke?

Fravær av sol vil med tiden gjøre at man blir gradvis blekere igjen. Sminke vil ikke fjerne pigmentene, men om det er med solfaktor kan det gjøre at man får mindre sol på huden. Det meste av sminke har dog ingen eller for lav solfaktor. Generelt så fraråder jeg soling for å bli brun.

Hvordan sminke seg når man er 50?

Fuktighetsgivende foundation

Huden blir ofte tørrere og mer sensibel med alderen. De fleste kvinner over 50 vil trenge en foundation eller BB-krem for å føle seg på sitt beste. Vurder eventuelt å erstatt foundationen med et pudder, hvis du ønsker en mer naturlig look!

Hvordan få sminken til å sitte hele dagen?

Bruk baseprodukter. Produkter som legges før sminken, kan ha mye å si for både resultatet og hvor lenge den sitter. En foundation primer er et must om du sliter med sminke som ikke sitter, husk bare å kjøpe en tilpasset din hud. Har du fet hud, vil primeren holde huden matt, og på den måten vil foundationen sitte bedre

Hvorfor er det ikke bra å sove med sminke?

Når du sover, fornyes huden og den reparerer seg selv. En natt med sminke kan, og vil forstyrre den delikate balansen i huden din. Når porene er blokkert får ikke huden din «puste», og dermed ikke fornyet seg like godt.

Hva skjer om man ikke fjerner sminke?

Men det er ikke bare huden i seg selv som lider under sminke og smuss, ifølge Lønning har heller ikke øyevippene godt av å ikke bli renset. – Å sove med maskara gjentatte ganger kan blokkere hårsekker og gi blefaritt som er en infeksjon av øyelokket, og eventuelt også konjunktivitt eller øyekatarr.

Leave a Comment