Hva skal man skrive til noen som har mistet noen?

Hva sier man når noen dør?
 • “Kondolerer”
 • “Jeg føler med deg”
 • “Du har min dypeste medfølelse”
 • “Jeg har ikke ord”
 • “Dette var veldig trist å høre”
 • “Takk for at jeg fikk, eller får delta på en verdig avslutning av avdødes liv”

Hva kan jeg skrive til etterlatte?

Forslag til tekst på kondolansekort
 • Vår dypeste medfølelse i sorgen og savnet.
 • Vi tenker på dere.
 • Vi tenker på dere og er der om dere skulle trenge oss.
 • Han/hun var så kjær og så tung å miste.
 • Våre tanker er hos dere i denne sorgtunge tiden.
 • Våre varmeste tanker i denne tunge tiden.
 • Ta vare på minnene og hverandre.

Hvordan uttrykke medfølelse ved sykdom?

Uttrykke medfølelse

Et varmt blikk, klapp på armen eller en klem, viser at du har omtanke. I iveren etter å være veldig hjelpsom og si så mye som er ment å trøste, kan vi risikere å såre. Men du trenger ikke å dele så mange av dine egne trøstende tanker med den som sørger.

Hva kan man si istedenfor kondolerer?

For eksempel: «Jeg føler med deg», «du har min dypeste medfølelse», «jeg har ikke ord», «dette var veldig trist å høre», eller «takk for at jeg fikk, eller får delta på en verdig avslutning av avdødes liv».

Hva skal man skrive til noen som har mistet noen? – Related Questions

Hvordan trøste en venn som har mistet noen?

Det er viktig at du snakker med noen voksne om dette, og kanskje også kan få noen råd. Du må gjerne sende henne en melding, og fortelle henne at du er der for henne og at du tenker på henne, og kondolerer. Se gjerne på artikkelen under. Lykke til!

Hva skriver man til sørgende?

FORSLAG TIL TEKST PÅ KONDOLANSE KORT
 • Vår dypeste medfølelse i sorgen og savnet.
 • Vi tenker på dere. Varme hilsener fra…….
 • Han/hun var så kjær og så tung å miste, vi føler med dere.
 • Vår tanker er hos dere i denne sorg tunge tiden.
 • Våre varmeste tanker i denne tunge tiden.
 • Uforglemmelig.
 • La gode minner bære sorgen.

Skal man takker for kondolanse?

Å kondolere betyr å vise medfølelse i sorg, og mange velger å sende en blomsterhilsen hjem til dem som har mistet sine. Her er det viktig å huske at hilsenen skal stiles til de etterlatte. Som ved andre anledninger hvor man har blitt vist oppmerksomhet og medfølelse, bør man takke.

Hva vil det si å kondolere?

Kondolere er å gi skriftlig eller muntlig uttrykk for medfølelse til de nærmeste pårørende etter et dødsfall. Man kan kondolere med eller uten bruk av ordet kondolere.

Hva kommer kondolerer fra?

Kondolere kommer av det senlatinske condolere som betyr «å føle sterk smerte, ha det vondt eller lide sammen». Ordet er satt sammen av det latinske dolere, «å ha det vondt eller føle smerte», og forstavelsen con, «sammen».

Hvordan bearbeider man sorg?

Råd for å bearbeide sorg
 1. Det er viktig å tillate seg å føle det du føler og være forberedt på at følelsene vil endre seg.
 2. Pass på at du får nok ernæring og søvn, selv om alt føles likegyldig.
 3. Det kan være godt å gråte, og det er ofte godt å ha noen å gråte sammen med.

Er sorg depresjon?

Sorgen kan være forbundet med sinne, nedtrykthet, en altoverskyggende følelse av tap og håpløshet. Mange av de samme følelsene er forbundet med depresjon. Derfor kan det være vanskelig å skille mellom de to tilstandene, også for leger og psykiatere.

Hva betyr det å drømme om en død person?

Å drømme om død, betyr en endring i livet, og det kan hende noen du kjenner trenger trøst. Drømmer der du ser deg selv som død, kan være et uttrykk for at du har stivnet og må gjennomgå en forvandling for at personligheten skal bli «levende» igjen.

Kan man bli syk av å savne noen?

Hvis du savner noen veldig mye, kan det også gi ubehagelige symptomer som hodepine, kvalme, svimmelhet, utmattelse og rastløshet. Savn kan gå over til sorg, og savn over lengre tid kan føre til depresjon og at ting blir vanskelig i andre deler av livet også.

Kan man bli forelsket i samme person flere ganger?

Det er fullt mulig å bli forelsket i samme person flere ganger, over flere år. Når man liker noen så kan man også stoppe å like dem, og her også begynne å like dem igjen. Man kan jo fortsette å være glad i noen, selv om man ikke blir sammen med den personen, og føle at følelser blusser opp i blant.

Kan man være forelsket i to på samme tid?

Men det er absolutt mulig å være interessert/ like flere på en gang. Det er ofte man kan like forskjellige folk av forskjellige grunner, og med det kan man bli interessert i flere på samme tid.

Hva er hvit sorg?

Den hvite sorgen

Barna kan ha en type sorg som kjennes som et tomrom, et fravær av noe man ikke har ord for og ikke forstår. Green kaller det «den hvite sorgen».

Kan man bli syk av sorg?

Tap og sorg kan noen ganger føre til sykdom og sykdomssymptomer. Tror du at sorgen du opplever er i ferd med å utvikle seg til en sykdom, for eksempel en depresjon, bør du ta ny kontakt med legen.

Kan sorg gi fysiske smerter?

Sorg tapper for energi, kroppen kan kjennes svært tung og nummen. Det er vanlig å bli inaktiv og initiativløs. Eksempel på plager kan være smerter i ledd og muskler, stiv- og anspenthet, ryggplager, hodepine, tretthet og uro i mage og tarm etc.

Leave a Comment