Hva skal man si om seg selv på intervju?

En typisk åpning av et jobbintervju er at du får spørsmålet – Fortell litt om deg selv! Her må du passe på at du ikke svarer med en enetale som er altfor lang og kjedelig. Redegjør kort om hvor du bor, hvem du bor sammen med, og eventuelt noe om dine interesser eller annet personlig som kan være relevant.

Hva bør man ikke si på et jobbintervju?

Ikke kritiser

– Å si til en intervjuer “Jeg er en god leder som får jobben gjort” eller “Jeg er kjent for å være en god lagspiller” er som å ikke si noe i det hele tatt. Øv deg på å gi svar som gir spesifikke eksempler eller peker på støttende bevis for dine styrker og ekspertiseområder, skriver Locke.

Hva har man på seg på jobbintervju?

En tommelfingerregler er å ta på deg de fineste hverdagsklærne du fremdeles føler deg komfortabel i. Da blir du en oppgradert versjon av deg selv, heller enn noen du ikke er. – Du bør helle mot å være litt nøytral i klesveien. Kle deg i det fineste du pleier å gå i, men husk også å tilpasse deg jobben du søker på.

Hva skal jeg spørre om på jobbintervju?

Arbeidsgiveren kan spørre om det som er relevant for stillingen du har søkt på. Både dine personlighetstrekk og dine kvalifikasjoner er relevante i en intervjusituasjon. Det finnes en del begrensninger i lovgivningen om hva arbeidsgiveren kan spørre om.

Hva skal man si om seg selv på intervju? – Related Questions

Hvorfor skal vi ansette deg?

Det som egentlig blir spurt om er «hvorfor bør vi ansette deg?». Fortell om utdannelsen din og hva du tar med deg fra studiene som vil være bra i denne stillingen. Belys tidligere arbeidserfaringer og snakk om hvorfor disse har gjort deg ekstra godt rustet for denne jobben osv.

Hva kan være svake sider?

Fortell om noen svakheter du har, men nevn samtidig hva du gjør for å forbedre disse. Du kan gjerne nevne konkrete eksempler på tiltak du har satt i gang. Kan dine negative sider komme til nytte? Da kan du i løpet av intervjuet vri de negative sidene over til å ha noe positivt i seg.

Hvordan vet du at intervjuet gikk bra?

Det finnes en rekke ulike tegn som tyder på at intervjuet gikk bra. Du bør blant annet se på arbeidsgiveren (eller intervjueren) sitt kroppsspråk. Hvis vedkommende smiler og virker positiv, er dette alltid et godt tegn. Et annet positivt tegn, er at intervjuet varer lengre enn hva som opprinnelig var planlagt.

Hva er dine sterke sider?

Kutt ut stikkordsformen med klisjeer som hardtarbeidende, seriøs, målbevisst, punktlig, ambisiøs, lojal og effektiv. Snakk heller oppriktig og utfyllende over noen få, men viktige, sterke sider som er relevant på stillingen du søker på. Tenk strategisk ut fra hvilke ferdigheter som gjør deg kvalifisert for jobben.

Hva kan du bidra med i denne jobben?

Hva kan du bidra med i denne jobben? Vær igjen så konkret som mulig når du svarer. Tenk på hvilke egenskaper du har som kan passe i jobben, og gi eksempler på erfaringer du har som kan komme til nytte.

Hvorfor vil du jobbe hos oss?

Når du svarer på spørsmålet om hvorfor du vil ha jobben, bør du dele relevante og spesifikke detaljer om hvordan din bakgrunn, erfaring, talenter, interesser, utdanning og andre egenskaper som gjør at du passer godt inn i denne jobben og i bedriften, råder Kelly.

Hva er det som motiverer deg?

Rådet snakker om tre grunnleggende motivasjonsfaktorer:
  • Ytre motivasjon – penger, status, ting.
  • Indre motivasjon (individnivå) – å gjøre noe du synes er gøy, givende, noe som gir deg mestring.
  • Indre motivasjon (kollektivt nivå) – å gjøre noe som er viktig for andre, for samfunnet.

Hvordan takler du stress jobbintervju?

Fortell heller om en episode hvor den stressende situasjonen oppsto av årsaker utenfor din kontroll. I den grad det er mulig, bør du velge et eksempel som relaterer til den jobben du har søkt på. Når du forteller om episoden gjelder det å fokusere på hva du gjorde i den stressende situasjonen – og ikke hva du følte.

Hvordan roe ned nervene før jobbintervju?

Tips til å takle nervene under jobbintervjuet
  1. Presenter DEG. Ikke gå inn i jobbintervjuet med en plan om at du skal presentere deg selv på best mulig måte. Da legger du unødvendig press på deg selv.
  2. Tren på jobbintervjuet. Bli vant til å høre deg selv prate om deg selv.
  3. Tenk at du er spent. Sist, men ikke minst.

Hvordan selge seg selv på jobbintervju?

Det å «selge seg selv» handler om at du må overbevise intervjueren at du den rette kandidaten for stillingen, hvilke egenskaper og erfaring du har, og hva du kan tilføre virksomheten. Dette krever at du er konsentrert og har forberedt deg godt. Hvis dette ikke gjøres riktig kan du fort bli en uaktuell kandidat.

Hvor ser du deg selv om fem år?

«Hvor ser du deg selv om fem år?» Dette er et av flere spørsmål som er vanlig å stille kandidaten under jobbintervjuet. Det er vanskelig å vite hva man skal svare. Man vil virke interessert i jobben, vise seg som en trofast medarbeider i tillegg til å inneha mange ambisjoner og mål.

Hva er dine svakheter?

1 – Finn en mangel som kan knyttes til jobben du skal gjøre, og forklar hva du har gjort for å forbedre deg. 2 – Omformuler spørsmålet til områder du mener du kan utvikle deg på. 3 – Når du nevner en svakhet, er det viktig å gi eksempler på situasjoner på arbeidsplassen der du har møtt problemer på grunn av dette.

Hva er en god ansatt?

Det er derfor svært avgjørende at medarbeideren er god med mennesker, bryr seg, ser dem, gir anerkjennelse, inspirerer, bygger tillit, er tydelig, walk the talk og er god til å kommunisere, forteller Røine. Legg merke til dine ansatte, og virkelig se dem for den jobben de gjør – også i forhold til sine kolleger.

Hva er dine største styrker?

Velg noen av dine mest vesentlige styrker som kreves for rollen og gi eksempler på prestasjoner. Styrker kan inkludere evnen til å lære fort, arbeide under press, gjøre flere ting på en gang, samarbeide med andre eller jobbe selvstendig.

Leave a Comment