Hva passer til mørkt gulv?

Mørkt gulv og lyse vegger

Store, lyse rom med store vinduer tåler mørke gulv veldig godt. Selv om gulvene er mørke, vil rommet fortsatt være lyst dersom du ellers holder vegger og tak i lyse farger. Du kan gjerne kombinere mørke gulv med møbler i lyse tresorter.

Hvilket gulv til mørke vegger?

Mørke vegger og tak i samme farge, sammen med et lyst gulv gjør at rommet føles mindre og mer intimt, og skaper samtidig en myk og konturløs effekt.

Hvilke veggfarger passer til eikeparkett?

En gul eikeparkett vil kunne dra en lys greige farge som f. eks. 10341 Kalk over i rosa, og en grå, nøytral farge som 9904 Skumring eller 9915 Morgendis over i en mer blålig retning. Rødlige gulv som merbau, kirsebær etc vil tilføre veggfarger noe rødt osv.

Hva passer til mørkt gulv? – Related Questions

Hvilke farger passer til mørk eik?

Fargekombinasjoner som passer til eik
  • Sart rosa og beroligende blå farger til eik.
  • Army og rust. Vil du heller at treet skal være mer fremtredende og være i fokus i innredningen, kan du bruke mørkere nyanser av rød eller militærgrønn.
  • Natur og rødt.
  • Sydlandske toner.
  • Lilla og vinrød.
  • Passende pasteller.
  • Rosa og aqua.
  • Måneskinn.

Hvordan velge riktig farge på veggen?

Før du velger farge til veggene må du vurdere hva som skal bli med videre; fargen skal nemlig passe til alt dette for at rommet skal fremstå harmonisk. Selv om tingene du har er svært ulike kan en farge være med på å knytte dem sammen. Husk at mye kan forandres med et strøk maling, så det er bare å finne frem kosten.

Hvordan lysne eikeparkett?

Det finnes flere veier til lysere parkett. Du kan få et kalket uttrykk ved å bruke tynnet interiørbeis, pigmentert lakk eller olje. Det er også mulig å lysne gulvet med tynnet maling, men profesjonelle håndverkere anbefaler å bruke produkter som er beregnet på gulv. Uansett løsning; parketten må slipes først.

Hvordan finne ut hvilke farger som passer sammen?

En god treklang finner vi ved å plassere en likesidet eller likebeinet trekant inne i fargesirkelen.
  1. De fargene spissene i trekantene ligger mot vil kunne klinge godt sammen.
  2. To eksempler: blått-rødt-gult, eller blått, grønt-rødorange.

Hvilke farger passer sammen med klassisk hvit?

LADY 9918 KLASSISK HVIT

Dette er god farge for kjølige gråtoner, rene blåtoner, rødlige greige og beige toner, samt en godt hvit tone for den som liker det rent og hvitt. Merk at også Klassisk Hvit er hvitere enn Egghvit og Bomull, ergo bør den ikke brukes i kombinasjon med disse.

Kan man male eikeparkett?

Eikeparketten kan males. Velg en lekker farge og få et helt nytt rom!

Kan man bytte farge på parkett?

Når man skal fargesette treverk er det viktig at flaten er ren og fri for gammel lakk eller olje, ellers vil fargen trekke ujevnt inn. Først og fremst bør du derfor slipe parketten. Dette kan du enten gjøre selv eller leie inn en håndverker til. Om du gjør det selv, kan det lønne seg å leie en ordentlig slipemaskin.

Kan man male gulv med veggmaling?

Bruk gulvmaling

Du kan ikek bruke veggmalinggulv – her må du bruke gulvmaling; spesialmaling som har en hardere overflate for å tåle mer. Når du skal male gulvet påfører du malingen i gulvbordenes lengderetning. Mal to til tre bord om gangen. Husk å la malingen tørke ordentlig mellom hvert strøk.

Kan man male tak og vegger i samme farge?

Det er nesten alltid vellykket med samme farge eller samme fargetone på vegger og tak, dersom du maler i lyse nyanser. Det fungerer som oftest veldig godt også i mørke nyanser, men vær da ekstra nøye på at du får nok belysning i rommet.

Hvilke farger får rommet til å se større ut?

Blått og grønt er fargene som gir rommet den mest romslige følelsen. Både mørke og lyse nyanser av disse fargene vil gi god romfølelse. De mørke vil gi følelsen av en slags lun hule, som allikevel har en god romfølelse. De lyse og duse nyansene vil gi den aller mest romslige følelsen med sitt luftigere uttrykk.

Blir maling lysere eller mørkere på veggen?

Å finne riktig versjon av en farge kan være vanskelig. Farger vil se mørkere ut på veggen, men jo blankere farge, jo lysere vil den bli. Skaff deg små prøver, og mal noen prøvestrøk i flere versjoner.

Hva passer til brune vegger?

Komplementærfargen er blått. Alle nyansene av blått kan være godt følge til gulaktige bruntoner. – Blått er komplementærfargen til brunt, den rene brune som i kaffebønne. Er brunfargen din mer rød velger du en mer grønnblå tone slik som teal, petroleum, sjøgrønn, osv.

Hvilken farge passer til brunsvart?

JOTUN 0734 Brunsvart står flott til en mengde farger, – som en mørk kontrast til de lyse, beige, men også inntil mange av de kulørte i form av både gule, grønne og røde farger. Mange liker den skarpe kontrasten mellom det helt lyse og det mørke, – og det er nok den mest brukte kombinasjonen.

Kan man kombinere grått og beige?

GRÅTT + BEIGE = GREIGE

Det gjør at den er vakker å kombinere med de fleste farger, samtidig som den gir en vakker tone til rommet. Fargen er ikke like kald som en nøytral grå kan være, og heller ikke så farget og tydelig som en beige ”caffe latte” farge.

Leave a Comment