Hva kan jeg lage med pesto?

Ni «nye» måter å bruke pesto
 1. Kyllingburger med pesto. Kyllingburger med pesto.
 2. Lasagne med pesto. Lasagne med pesto.
 3. Bruschetta med pesto. Bruschetta med pesto.
 4. Brød med pesto. Brød med pesto.
 5. Pizza med pesto. Pizza med pesto.
 6. Salat med pesto. Salat med pesto.
 7. Sandwich eller smørbrød med pesto.
 8. Speilegg med pesto.

Er rød pesto sunt?

Selv om pesto er kaloririkt så er det likevel nokså sunt, for en stor del av fettet i pesto kommer fra planteolje som olivenolje eller solsikkeolje, og fra nøtter eller pinjekjerner. Dette fettet er hovedsaklig sunt, umettet fett som vi gjerne skal spise mer av.

Kan rød pesto fryses?

Notater. Pestoen er holdbar ca 1-2 uker i kjøleskap. Den kan også fryses ned.

Hva kan jeg lage med pesto? – Related Questions

Hvor lenge varer pesto?

Pesto er tilsatt salt og inneholder såpass mye olje at mikroorganismer vil trives svært dårlig. Alt dette endrer seg brått idet glasset åpnes. Som regel vil det stå på glasset at holdbarheten etter åpning er alt fra tre–fire dager til en ukes tid.

Hvordan skal pesto oppbevares?

♥ Hjemmelaget pesto kan fint oppbevares et par uker i kjøleskapet. Dekk til med plastfolie og la den stå kaldt. Kan også fryses ned.

Hvor lenge kan saus stå i kjøleskapet?

Holdbarhet på glassene når de er åpnet oppgis stort sett til å være et par dager i kjøleskap. Ifølge Anjali Pathak, fra Patak som produserer nettopp sauser og krydderpaster på glass, vil de aller fleste sauser holde i opptil en uke, mens currypaster med mye olje i varer i opptil to.

Hva er hovedingrediensen i pesto?

Hovedingrediens er Basilikum. Basilikum, hvitløk, olivenolje, ristede pinjekjerner, salt, pepper, permesanost. Hovedingrediensen er vel basilikum, men den består som oftest av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino.

Hva kan man bruke istedenfor pinjekjerner?

Pinjekjerner kan gjerne erstattes med ristede solsikkekjerner, det gir en god smak og er også rimeligere. Hasselnøtter og mandler er også verdt et forsøk.

Kan grønn pesto fryses?

Serveres som tilbehør til fisk, kjøtt- eller grønnsaksretter, som pastasaus, på brødskiva etc. Pestoen holder seg godt i kjøleskap i opp til 2 uker, eventuelt kan du fryse den i opptil 3 måneder.

Hvor mange kalorier er det i pesto?

Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier131 kcal/ 575 kcal
Fett12 g/ 53,5 g
– hvorav mettet fett3 g/ 12,5 g
– enumettet fett6 g/ 25,5 g
– flerumettet fett2 g/ 9 g

Hva er Tomatpesto?

Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne. Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum. Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.

Hva kan man bruke grønn pesto til?

Det finnes en mengde ulike anvendelsesområder for sausen. Pesto passer utmerket som dressing til salater og som marinade til poteter, fisk og kjøtt.

Er det ost i pesto?

Pesto er en kald, grønn saus av basilikum, hvitløk, nøttekjerner (gjerne pinjekjerner) og revet ost (for eksempel parmesan).

Hva kan man gjøre med basilikum?

Basilikum egner seg både i varm og kald mat, som i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, som tapas og smørbrød. Smaken er karakteristisk, søt og mild. Bruk bladene hele, eller del dem opp.

Hvilket krydder er godt på pizza?

Disse har alle sine særpreg, og setter en viktig definisjon på den ferdige pizzaen.
 • Basilikum. Basilikum er en urt som blir benyttet mye på pizza.
 • Oregano. Oregano er en annen populær urteplante som gjerne benyttes på pizza.
 • Timian.
 • Få Regler.

Kan man fryse fersk basilikum?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Hvordan oppbevare fersk basilikum?

Du setter basilikum i kjøleskapet

Da har du nok bare deg selv å takke når basilikumen er slapp og brun dagen etter. Dette skjer fordi basilikum er en tropisk og kuldesensitiv plante, ifølge nettstedet CookingLight. Oppbevares den i temperaturer under 5-6 grader celsius vil basilikumbladene etter hvert bli sorte.

Skal basilikum ha mye vann?

Basilikum er grådig tørst og bør vannes hver eneste dag. Bruk gjerne en skål under og vann der, men i alle fall bør du unngå å vanne over bladene.

Hvorfor dør min basilikum?

Overdreven vanning

Overvanning er den vanligste årsaken til at basilikum dør. Selv om basilikum liker konstant tilgang til vann, er røttene deres dårlig tilpasset til å takle fuktig jord. I godt drenerende jord er det mange luftrom som lar luft sirkulere rundt røttene.

Leave a Comment