Hva kan jeg bruke kruspersille til?

Kruspersille brukes i mindre buketter, og gjerne til garnityr. Skal du bruke kruspersille i dressinger, marinader og sauser, bør du finhakke den først. Kruspersille kan også dyppes i frityrrøre og friteres. Prøv deg frem, og finn den mengden du synes passer.

Kan man fryse ned kruspersille?

Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania. Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende.

Kan man spise stilken på bladpersille?

Både bladene og stilken på urten brukes i denne friske og smakfulle retten. Jeg spiser veldig mye urter for tiden siden jeg har fri tilgang i kjøkkenhagen. I denne retten har jeg brukt en blanding av dill, kjørvel og bladpersille og brukt både bladene/dusken og stilken. Alle urter med myk stilk kan brukes her.

Hva kan jeg bruke kruspersille til? – Related Questions

Er kruspersille en god kilde til kalsium?

Næringsinnhold:Kruspersille er ikke bare til pynt – den er svært rik på en rekke næringsstoffer: Kostfiber, vitamin A i form av betakaroten, folat, vitamin C, jern og kalium. I tillegg er den en god kilde til vitamin E og kalsium.

Kan man tørke kruspersille?

Fjern bladene fra stilkene, og legg bladene utover en ovnsrist eller en bakeplante med bakepapir. Pass på at bladene ikke dekker hverandre. Sett ovnen på varmluft uten varme og sett ovnsdøra på gløtt. Det går fint an å tørke flere brett samtidig.

Kan man bruke stilken på brokkoli?

Brokkolistilken kan du bruke i dip, risotto og salat – og selvfølgelig i gryter og supper. Det er mye bedre enn å kaste resten av den sunne og gode brokkolien. – Å bruke brokkolistilken er bærekraftig, økonomisk, godt – og ikke minst sunt!

Kan man bruke stilken på grønnkål?

Grønnkålen har en tydelig kålaroma, med en anelse bitterhet. Fjern grove stilker og bladnerver. Bruk den hel, eller del den opp i mindre biter. Fersk grønnkål kan fryses før videre tilberedning, og da blir den søtere.

Kan man bruke stilken på basilikum?

Smaken er karakteristisk, søt og mild. Bruk bladene hele, eller del dem opp. Stilkene kan også hakkes og brukes.

Kan man bruke stilken på rosmarin?

Bruk hele stilker, eller fjern bladene fra stilken og bruk dem hele. Rosmarin gir nydelig smak til marinader og sauser, og er perfekt til lam!

Hvordan høste kruspersille?

Kruspersille og gressløk kommer ett og ett blad fra et feste ved bakken, og disse høster du ved å knipe av ett og ett blad nede ved festet, ta de største bladene først.

Kan man spise stilken på oregano?

På alle urter kan du bruke både stilk og blader. Det er imdilertid noen av urtene som har grovere stilker, som du med fordel kan fjerne. Timian, rosmarin, oregano og salvie har ofte treaktige grove stilker som ikke er særlig behagelig å tygge, derfor plukker man stilkene.

Kan man fryse fersk oregano?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Kommer basilikum igjen?

Basilikum er en krydderurt som vil vokse bedre og raskere om du er flink til å knipe av stilker og bruke av planten, sier nettstedet PioneerThinking.com. Regelmessig «høsting» vil sørge for at planten holder seg frisk og stadig gror nye skudd og blader. Ny vekst vil også gjøre bladene mer konsentrerte i lukt og smak.

Når skal man høste oregano?

Oregano kan høstes hele sommeren og inn på høsten, og som flerårig plante kan den overvintre. Du bør helst la den være i fred over vinteren, slik at den får beste mulige forutsetninger for å takle de iskalde nettene.

Hva kan jeg bruke rosmarin til?

Rosmarin tåler varmebehandling godt, og egner seg i gryter og til lammelår. Den kan brukes til pølser, farser samt i supper og stuinger. Den smaker også kjempegodt på ovnsbakte poteter og sammen med kylling. Malt rosmarin kan også tilsettes kjeks, mens friske skudd setter en god smak på eddik, vin og oljer.

Er rosmarin sunt?

Rosmarin styrker nervene og har samtidig en beroligende effekt. Derfor kan den fordrive negativitet, fjerne angst og løfte humøret. Planten stimulerer blodtilførselen til hjernen, noe som øker mental klarhet og konsentrasjonsevnen. Dessuten er rosmarin god mot hodepine.

Hva kan man gjøre med persille?

Persille kan brukes som krydder i mange ulike materetter. Den er god alt fra saus, dip, på poteter, smørbrød og til kjøtt og fisk. Smak: Mild men karakteristisk smak. Tilbereding: Skyll bunten og ta av stilkene.

Hva kan man bruke oregano til?

Oregano brukes mye i det italienske kjøkken, og passer godt til pastaretter og pizza, gjerne i kombinasjon med ost og tomat. Også til kjøttretter, både helt og malt kjøtt, passer oregano fint. Oregano er best varmebehandlet.

Er oregano sunt?

Oregano topper med et nivå på 139 mmol antioksidanter per 100 gram tørket vare – og alt over 75 mmol regnes som svært høyt. Et gram tørket oregano inneholder faktisk like mye antioksidanter som en gjennomsnittsperson får i seg via frukt hver dag.

Leave a Comment