Hva kan brukes istedenfor potesalve?

Det finnes et rimligere alternativ som virker like bra og som finnes i de fleste daglivarebutikker, nemlig Spenol. Spenol er i tillegg desinfiserende, det er ikke de fleste potesalver. En flaske med spenol 1000 ml (dobbelt så stor som vanlig flaske) koster rundt 100 kr.

Hva hjelper mot såre poter?

Potestell
  1. Rengjør potene etter turer der salt, grus eller annet har festet seg på potene.
  2. Smør potene for å holde potene myke og forebygge skader.
  3. Klipp eller barber bort hår mellom potene (aktuelt hos noen hunderaser).
  4. Bruk potesokker når dette er nødvendig.
  5. Sørg for at klørne ikke er for lange.

Kan man bruke Spenol på hund?

(Mange hunder har for eksempel svømmehud). Bruk potevoks på tredeputene, ikke minst om vinteren når disse er mest utsatt. (Spenol og vaselin benyttes også av mange, men ikke bruk andre fuktighetskremer beregnet på deg selv). Andre forbehold du kan ta er å bruke potesokker.

Hva kan brukes istedenfor potesalve? – Related Questions

Kan man smøre aloe vera på hund?

Aloe vera-produkter er bra for sensitive hunder og valper. De lindrer kløe, er parfymefrie og mykgjørende. Bruk gjerne en svamp for å massere opp et skum i stedet for å helle sjampo rett på pelsen.

Når bør hunden ha potesokker?

Potesokker er praktiske for å beskytte poter mot kulde, salt, fukt og skarpt underlag. Hvis hunden din er ekstra følsom på potene sine gjennom vinteren eller dere går lange turer på snø eller når det blir sikkelig kaldt ute, vil vi anbefale deg å investere i noen gode potesokker til din firbeinte venn.

Hvordan behandle sår på hund?

Vask rent. Bruk en fysiologisk saltvann for å vaske såret rent. Det er viktig at såret blir grundig rent, enten ved å skylle det rent eller vaske med en kompress eller bomullsdott dynket i sårvask. Inntørket blod og skitt i pelsen løses opp med lunkent vann og tørkes bort.

Er krem farlig for hunder?

Melk, fløte og ost

Etter hvert som hunden vokser, reduseres evnen til å fordøye melkeprodukter på grunn av mangel på de riktige enzymene. Dette betyr at de kan få symptomer på laktoseintoleranse hvis de inntar melk, fløte eller ost, for eksempel oppkast, diaré og urolig mage.

Hvordan bli kvitt Forhudsbetennelse hund?

Behandling. Forhudsbetennelse behandles ved å skylle forhuden med en egnet forhudsrens, som kan kjøpes på de fleste dyreklinikker. Det er viktig å trekke forhuden godt frem når man fører inn den myke tuppen på sprøyten som følger med, slik at man ikke kommer borti selve penis.

Hva kan man smøre på poter?

For å forebygge og beskytte mot sprekker er det bra om man smører potene med potesalve regelmessig, og forebygger uttørkning. Du kan smøre labbene i god tid før dere skal ut på tur som ekstra beskyttelse. For å beskytte potene enda bedre kan du benytte potesokker eller potesko.

Hvordan smøre poter hund?

Om hunden har tørre poter, kan du smøre inn tredeputene med en fet salve for å forebygge problemet med sprekker. Det finnes også egne potesalver som selges i mange dyrebutikker. Husk å smøre inn potene i god tid før du skal ut, så salven rekker å trekke godt inn mens potene fortsatt er tørre innendørs.

Kan man bruke Pattesalve på hund?

Den har en bløtgjørende og desinfiserende virkning og kan brukes til å lege småsår, rifter og atopisk eksem hos både to og firbeinte!

Skal man klippe håret mellom potene?

Kun på settere og andre hundetyper som iser fryktelig, er det nødvendig å klippe også nede mellom tråputene. Fordelen med å klippe bort pelsen under potene er at det vanskeligere fester seg snø, is, rusk og rask der.

Er det best å klippe vått eller tørt hår?

Faktisk er en av de beste fordelene med et tørt kutt personalisering. Vått hår blir vanligvis en smidig og utydelig masse, men når barberere klipper håret tørt, kan de bøye sine egne ferdigheter for å designe håret ditt på en måte som er unik.

Hvorfor slikker hunden seg på poten?

Når hunder slikker seg i potene

Er det sikkert tegn på at det er noe som irriterer og klør. Dette kan det være mange grunner til, men ofte er det snakk om kløe. Og den vanligste årsaken til kløen igjen er allergi.

Hvor ofte bør man klippe tuppene?

Briana anbefaler at man bør klippe slitte tupper omtrent hver tredje måned. Da holder håret seg sunt og du unngår at tuppene blir flisete i perioden du prøver å få det til å vokse. Du skal derfor ta turen innom frisøren ganske ofte, men samtidig sørge for at de ikke klipper mer enn 1,5 centimeter hver gang.

Hvordan unngå slitte tupper?

Bruk en hårolje

Likevel har oljer absolutt en god effekt på tørre tupper, sier Holm-Glad. – Olje er også et supert produkt, både for tørre, slitte og flisete spisser, sier hun. – Olje vil gi ekstra fukt til spissene, og de vil bedres etter en tids bruk.

Hvordan unngå flisete hår?

Her får du fem gode tips fra våre Define frisører som minsker slitasjen på håret:
  1. Ikke vask håret hver dag.
  2. Ikke dropp balsamen.
  3. Husk beskyttelse mot vær og vind.
  4. Bruk riktig produkt til din hårtype.
  5. Klipp håret regelmessig for å unngå slitt hår.

Leave a Comment