Økonomi og administrasjon kan lede til mange forskjellige yrker. Du kan ta stillinger knyttet til administrasjon, regnskap, budsjettarbeid, økonomisk analyse, finans, innkjøp, markedsføring og salg.
Hva kan man bli med master i økonomi og administrasjon?
Masterstudiet/siviløkonomstudiet kvalifiserer til krevende jobber innenfor privat og offentlig virksomhet, og gir allsidige karrieremuligheter innenfor områder som for eksempel bank og finans, industri, forsikringsbransjen, konsulentbransjen, media, offentlig forvaltning eller ideelle organisasjoner.
Hvor mye tjener en økonomisjef?
Lønnsbetingelser: Stillingen har tittel enhetsleder og lønnes som seksjonssjef (stillingskode 1211) i lønnsspennet kr 720 000 –870 000 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyre lønn vurderes.
Hvorfor studere økonomi og administrasjon?
Hvorfor velge dette studiet
Bachelorutdanningen innen økonomisk– administrative fag vil gi deg innsikt i de fleste sider ved næringslivet. Studiet er et godt utgangspunkt for jobb innen de fleste bransjer. Du lærer å forstå og blir i stand til å fatte beslutninger i private og offentlige organisasjoner.
Hva gjør en økonomi og administrasjon? – Related Questions
Er det lett å få seg jobb som økonom?
Det er altså mulig å få jobb med økonomiutdanning, men det er også litt konkurranse. For å søke sjansene på arbeidsmarkedet kan man for eksempel jobbe ekstra godt under studiet eller jobbe frivillig, for eksempel med økonomiansvar i en studentforening.
Hva er den beste økonomi utdanningen?
Både BI og Norges Handelshøyskole er sikre vinnere for de som satser på en yrkeskarriere innen økonomi. Avhengig av studiet du velger, så vil en utdannelse i økonomi ofte bestå av emner som: Mikroøkonomi. Makroøkonomi.
Hvor vanskelig er økonomi matte?
Selve matten i dette faget er ikke så vanskelig, det består stort sett av ganske greie formler og tallregler. Jeg tror utfordringen for de fleste i dette faget ligger i å sette formlene i sammenheng med tekstene, og vite hvilke regler som gjelder for hvilke oppgaver.
Hvor mye tjener en siviløkonom?
Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Man kan forvente 500 000 til 600 000 kroner i året som startlønn.
Hvorfor studere samfunnsøkonomi?
En utdanning i samfunnsøkonomi gir deg kompetanse i å forstå de økonomiske prosessene som styrer samfunnsutviklingen. Samtidig kan du kombinere studiet med valgfrie emner fra andre fagfelt, og på den måten sette sammen en utdanning som gir deg tverrfaglig kompetanse.
Hvorfor velge samfunnsøkonomi?
Samfunnsøkonomer er ettertraktede på arbeidsmarkedet. Studiet gir deg gode og varierte jobbmuligheter. Tidligere studenter jobber blant annet i bank og finans, konsulentselskaper, departementene, ideelle organisasjoner, kommunikasjon og forskning.
Er det mye matte i samfunnsøkonomi?
Det er en del som ikke har hatt mye matte på videregående, men de måtte jobbe veldig hardt på innføringskurset vårt i matematikk. Hvis du skal begynne på masterløpet er det et formelt krav at man har tatt R1- eller S2-matte på videregående.
Er samfunnsøkonomi 1 vanskelig?
Det er litt vanskelig å si hvor krevende studiet og yrket er, for dette kommer jo an på person til person, som du selv skriver. Men utdanning.no gir denne beskrivelsen: Samfunnsøkonomen bør være analytisk anlagt, flink til å finne kjernen i komplekse problemstillinger og til å se ulike ting i en større sammenheng.
Er det vanskelig å få jobb som samfunnsøkonom?
En utdannelse i samfunnsøkonomi gir allsidige muligheter på arbeidsmarkedet, og det har sjelden eller aldri vært vanskelig for våre studenter å finne relevant jobb. Uansett hvor du havner, kan du regne med en godt betalt, utfordrende og spennende karriere som samfunnsøkonom.
Hvilke utdanninger bør man droppe?
Ønsker du deg enklest mulig vei ut i arbeidslivet etter studiene? Da bør du droppe utdanning innen samfunnsfag, økonomi og administrasjon, og humanistiske fag. Det viser Statistisk Sentralbyrås (SSB) prognoser for tilbud og etterspørsel etter forskjellige utdanningsretninger frem mot 2030.
Hvilke yrker bør man satse på 2020?
Dette er de mest etterspurte jobbene i 2020
- Kunstig intelligens spesialist. Årlig vekstrate: 74 prosent.
- Data scientist. Årlig vekstrate: 37 prosent.
- Full Stack-ingeniør. Årlig vekstrate: 35 prosent.
- Site reliability engineer.
- Kundesuksessspesialist.
- Salgsutviklingsrepresentant.
- Dataingeniør.
- Atferdsmessig helsetekniker.
Hvor er det lett å få jobb?
Samtidig er det greit å være bevisst på at det er noen bransjer og yrker
hvor du har større muligheter for å
få jobb enn andre.
Mest ettertraktede stillinger
- Helse og omsorg.
- Bygg og anlegg.
- Butikk og varehandel.
- IT.
- Industri og produksjon.
Hvilket yrke er mest etterspurt?
Butikkansatt. På topp troner butikksansatt som akkurat nå har nesten 1000 ledige stillinger ute! Ikke overraskende er det aller flest ledige stillinger innen butikk- og varehandel og restaurant, mat og uteliv.
Hva slags jobb tjener man mest på?
Yrkene med høyest lønn
- Handels- og skipsmeglere, 115.060.
- Ledere av olje- og gassutvikling, 110.850.
- Finansmeglere, 104.520.
- Ledere av forsikring og finansvirksomhet, 103.280.
- Toppledere i offentlig administrasjon, 103.180.
- Flygeledere, 99.050.
- Finans- og økonomisjefer, 97.690.
- Flygere, 94.240.
Hvem trives best på jobb?
Bønder, fiskere, kunsthåndverkere, ledere og leger er mest tilfredse. Blant dem med lavest jobbtilfredshet finner vi renholdere, sysselsatte i salgs- og kundeserviceyrker, samt ufaglærte hjelpearbeidere. Likevel oppgir de aller fleste i disse yrkene – om lag 80 prosent – at de er fornøyd med jobben sin.
Hva jobber dere som er introvert med?
Yrkesgrupper hvor man finner mange introverte er finans, regnskap, forskning, IT, ingeniørfaget, rådgivning, og kunst. – De trives i sosiale situasjoner, og har evnen til å snakke sammenhengende og uanstrengt i de fleste situasjoner, forklarer Gelberg.