Hva er det beste Munnskyllevannet?

Gullstandarden, det munnskyllevann som vi anbefaler terapeutisk, dvs. etter kirurgisk inngrep, under tannkjøtt og periodontitt behandling er 0,12-0,2% klorheksidinnhold munnskyllevann. Eksempler her er Corsodaily og Curasept.

Hvor ofte bør man bruke munnskyllevann?

Munnskyll med fluor er en effektiv måte å sikre ekstra beskyttelse på tennene og det tar kun 1-2 minutter hver dag. Dersom du kun skyller en gang om dagen anbefaler vi at du bruker munnskyll med fluor om kvelden etter tannpussen.

Skal man skylle munnen med vann etter munnskyll?

Mange skyller tennene med vann etter tannpussen. Da skyller de samtidig bort fluorbeskyttelsen som tannkremen gir. Skyller du munnen med munnskyll som inneholder fluor, bevarer du fluorbeskyttelsen.

Hva er det beste Munnskyllevannet? – Related Questions

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Kan man drikke vann rett etter munnskyll?

Det er lurt å vente litt etter munnskyllen før du drikker, så får det virke litt. 5. Det trenger ikke være mellomrom mellom tannpuss og munnskyll. Du kan heller legge det mellomrommet til tiden mellom munnskyll og drikke av vann.

Skal man ta munnskyll før eller etter tannpuss?

Etter tanntråd og tannbørste med tannkrem anbefaler vi at du avslutter med å skylle munnen med et fluor – eller munnskyll. Mange skyller munnen med vann etter tannpussen, da skyller de samtidig bort fluorbeskyttelsen som tannkremen gir.

Hvor lenge etter man har pusset tennene kan man drikke vann?

Ikke skyll munnen etter du har pusset tenner

– Ikke drikk vann etter pussing! Da lar du ikke fluoren i tannpastaen ligge på tennene, og virke, sier Vollstad. Det samme gjelder med munnskyllevann. – Gjerne vent minst 30 minutter.

Skal man skylle ut tannkrem?

Fluor trenger tid

Fluoren i tannkremen trenger litt tid i munnen for å virke, derfor er det dumt å skylle den ut med vann.

Hvordan bruke Flux munnskyll?

Skyll munnen med 10 ml fluorskyll i cirka ett minutt, en til to ganger om dagen etter tannpuss. For voksne og barn over tolv år. Uten alkohol. Frisk smak av Fresh Mint.

Hvilken fluorskylling er best?

– Det beste er å forebygge hull. Tannbørsten gjør store deler av jobben. Bruk den sammen med fluorskylling. Pasienten bør velge fluorskylling fra apoteket med 0,2 % natriumflorid.

Kan man skylle munnen med klorhexidin?

Nordiske forskere viste i 1970-årene at munnskylling med klorheksidin gir opptil 90 % reduksjon i mengden orale mikroorganismer. Omfattende bruk av klorheksidin innen odontologien har dokumentert at det er et effektivt og velegnet middel mot infeksjoner i munnhulen (1).

Kan man skylle med fluor to ganger om dagen?

– Det å pusse tennene med fluortannkrem og skylle med fluor to ganger om dagen er det beste vi kan gjøre for å unngå karies, også kjent som hull i tennene.

Kan fluor reparere hull?

– Små hull kan til og med repareres av seg selv hvis det regelmessig finnes fluor rundt tennene, sier tannlegen. Velg en tannkrem med fluor, og unngå såpestoffer hvis du lett får munnsår, råder tannlegen.

Er det fluor i Listerine?

Munnskyll fra Listerine® inneholder fluor for å beskytte mot hull i tennene, og gir frist pust i opptil 12 timer. Bruk Listerine® etter tannpuss for å styrke, beskytte og friske opp.

Er det fluor i Colgate munnskyll?

Colgate High Fluoride Protection munnskyll for daglig bruk bekjemper karies, har et høyt innhold av fluor, og styrker og remineraliserer tannemaljen. Regelmessig bruk av Colgate High Fluoride Protection forebygger karies.

Hvorfor ikke fluor?

Det er ikke farlig å bruke fluortannkrem fordi mengden fluorider i tannkremen er så liten og det skal ekstremt store doser til for at det skal føre til forgiftning. I Norge anbefaler helsemyndighetene tannpuss to ganger per dag med tannkrem med fluorinnhold fra 1000 til 1500 ppm.

Hvor mye fluor bør munnskyll ha?

Når man skal velge et munnskyllevann, er det aller viktigste at det inneholder fluor. Mengden fluor i munnskyllevannet bør ligge mellom 0,05% NaF-0,2% NaF.

Leave a Comment