Hva er de beste fjellskoene?

 • 90/100. ON. Cloudrock Waterproof (Herre) Legg til som favoritt.
 • 90/100. ON. Cloudrock Waterproof (Dame) Legg til som favoritt.
 • 6/6. Rekordbillig. La Sportiva. Stream GTX (Dame)
 • 6/6. La Sportiva. Stream GTX (Herre) Legg til som favoritt.
 • 5/6. -33% Mammut. Ducan High Gtx (Herre)
 • 5/6. Merrell. Moab FST 2 Mid GTX (Herre)

Hva er forskjellen på hikingsko og tursko?

Hikingsko. Denne betegnelsen bruker vi gjerne om halvhøye sko (mid-cut) som er noe mer robuste enn de letteste turskoene. Siden de rekker over ankelen, gir de et par ekstra fordeler: De gir bedre ankelstøtte, noe du får utbytte av både i ulendt terreng og hvis du har noen kilo på ryggen.

Hvilke tursko er best?

Vinnere av vår test av tursko
#Produkt
1AKU Superalp GTX – Best i test fjellsko!
2Viking Anaconda 4×4 Boa GTX – Beste lave tursko til korte og lange turer
3Merrel Moab Speed – Lav tursko med totalvekt på 290 gram per sko
4Alfa M/77 Perform – Forsvarets egen sko til marsjering

Hva er de beste fjellskoene? – Related Questions

Hvordan skal en fjellsko sitte på foten?

Det viktigste, uansett terreng, er at skoen må sitte godt rundt foten. Den skal ikke føles ubehagelig eller presse inn på sidene. Sko av lær former seg bedre etter foten, men de er også ofte tyngre enn sko som er laget av syntetiske materialer.

Hva slags sokker i fjellsko?

Noen bruker tynne sokker innerst (liner sokk) og en ullsokk utenpå. Hvis det fungerer bra kan man selvfølgelig fortsette med det.

Ellers:

 • ta hensyn til terreng, årstid, vær og temperatur.
 • sokkene bør alltid være høyere enn skoene.
 • ta alltid med et ekstra par i sekken.

Hvordan unngå gnagsår i fjellsko?

Vi anbefaler på generell basis å holde «sokkegarderoben» i god stand, da slitte sokker med hull og nupper lettere vil bidra til gnagsår enn nyere og hele sokker. Ved å velge en noe tykkere sokk i fjellsko enn i lettere tursko, polstrer og beskytter du foten mot det noe hardere «skallet» i fjellsko enn lette tursko.

Hvordan få nye sko til å ikke gnage?

Unngå å få gnagsår i nye sko

For å forebygge gnagsår er det viktig å ta godt vare på føttene. Svært tørr hud vil i større grad føre til irritasjon enn frisk hud, så bruk gjerne fotkrem hver kveld. En annen måte å unngå blemmer på er å bruke gode sko og behagelige sokker. Du kan også prøve innleggssåler.

Hvorfor Høye fjellsko?

Det høye skaftet gir ofte bedre vanntetthet og mer varme. I tillegg støtter det ankelen. Det er en stor fordel hvis du går i veldig ujevnt terreng eller har en tung sekk på ryggen. Tråkker du skjevt, holder skaftet på ankelleddet, slik at du ikke tråkker over eller brekker ankelen.

Hvordan velge tursko?

Sålen bør ha «seig» gummi slik at du får et godt grep, og være mer stabil enn andre sko for å unngå overtråkk og sikre god kontakt med underlaget. En tursko med middels høyt skaft gir deg mer støtte rundt ankelen din når veien ikke alltid er flat og lasten er tyngre, og passer dessuten til mange typer turer.

Hvordan velge riktig joggesko?

Løpeskoen skal sitte godt, men komfortabelt på foten. I praksis betyr det at den bør ha et godt hælgrep, så den ikke glipper, sitte godt over foten og ha en romslig tåboks. Pass på at skoene ikke blir for trange i lengden.

Hvilke Hoka sko er best på asfalt?

For deg som er eliteløper passer skoene imidlertid best til de lengre øktene, takket være dempingen som holder musklene i form lengre. Akkurat som Bondi er Clifton en utmerket sko på hardt underlag, som asfalt og grus.

Hva er GTX sko?

GORE-TEX® er et syntetisk, vanntett og pustende tekstilmateriale, som brukes i produksjon av både klær og sko. Hemmeligheten bak GORE-TEX® er en tynn membran, full av mikroskopiske porer, som transporterer bort fukt (vanndamp), samtidig som det hindrer vann i å trenge seg inn gjennom materialet.

Hva er så bra med Hoka sko?

HOKA passer for deg som ønsker høy komfort, men lav vekt. Den gode dempingen gir ekstra beskyttelse, så skoene fra HOKA kan fint også brukes av tyngre løpere. Skoene har lav dropp, det vil si at forskjellen mellom såletykkelsen i hælen og forfoten er liten, slik at det blir lettere å lande under kroppens tyngdepunkt.

Hvem bruker røde sko?

Sokkene kommer i tre farger: Røde, ment for kardinaler, lilla for biskoper, hvite for paven.

Skal man impregnere Gore Tex sko?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Hvordan ta vare på fjellsko?

Vedlikehold etter turen
 1. Vask støvlene i lunkent vann og bruk børste hvis de er svært møkkete.
 2. La støvlene tørke i romtemperatur.
 3. Fyll skotuppen innvendig med avispapir eller ”foot trees”, slik at støvlene holder fasongen under tørking.
 4. Når støvlene er tørre behandler du dem med skokrem, voks eller olje.

Hvor lenge varer gore tex sko?

GoreTex-støvler garanteres i to år, så sant de har fått et minimum av vedlikehold <hva innebærer det> og ikke er sprengtørket.

Kan man vaske goretex sko i vaskemaskin?

Sko og støvler med GORE-TEX®-membran

De fleste GORE-TEX®-modellene våre kan vaskes i maskin på 30 grader. Sjekk vaskelappen. Forøvrig anbefaler vi disse vedlikeholdsrutinene: Rengjør skoen utvendig med en myk børste eller klut og lunkent vann.

Hvor ofte bør man impregnere sko?

Ved tørt vær bør man impregnere skoene minst en gang i måneden. – Men ved mye nedbør og slapsete føre anbefaler vi å impregnere skoene hver fjortende dag, forteller Grændsens Skotøimagazin. Etter å ha beskyttet skoene, bør skinnet pleies for å bevare kvaliteten i læret.

Leave a Comment