Er tannbleking skadelig for tennene?

Kan tannbleking være skadelig? – Hyppig bruk av blekemidler kan slite på emaljeoverflaten slik at den blir tynnere. Bleking på bare tannhalser kan gi vedvarende problemer med ising i tennene. Det er viktig at man rådfører seg med tannlege før man begynner å bleke tennene, forklarer Asmyhr.

Hvor mye koster tannbleking hos tannlegen?

All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Hvor lenge må man vente med å drikke kaffe etter tannbleking?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år.

Er tannbleking skadelig for tennene? – Related Questions

Kan man spise sjokolade når man bleker tennene?

Eksempler på mat og drikke du bør unngå mens du bleker, og én uke etter avsluttet bleking: Rødvin. Cola, brus generelt, juice og saft. Kaffe, te, kakao.

Hvem kan ikke bleke tennene?

Gråere misfarging som kan komme av f. eks. tobakk (sigaretter, snus, e.l.) får nødvendigvis ikke en dramatisk endring av bleking. Det anbefales heller ikke for barn eller ungdom under 15 år å bleke tennene, uansett hvilken metode og hvor fristende det er, minstealderen for tannbleking anbefales å være 18 år.

Hvor lenge etter tannbleking kan man spise?

Hva er anbefalingene etter tannbleking? Drikk bare vann og begrens spising i noen få timer etter tannblekingen. Unngå å spise varm eller veldig kald mat i 24 timer etter behandlingen.

Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking?

Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Kan man drikke hvitvin når man bleker tenner?

Farget frukt. Det du burde unngå eller begrense, er inntak av mat og drikke som misfarger tennene, som tobakk, brus, rød og hvit vin, blåbær og soyasaus.

Hvor lenge skal man sitte med tannbleking?

Hvor lenge varer blekingen? Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Har veldig gule tenner?

De største synderne er kaffe, te, rødvin og brus. Det er også andre matvarer, som kanskje ikke er like åpenbare, som kan påvirke tennenes farge. Blant annet blåbær, tranebær, kirsebær, bjørnebær, druer, granatepler og andre frukter kan sette farge på tennene.

Hvordan unngå gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvordan få mindre tannstein?

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge tannstein er å ha en god munnhygiene slik at mengde plakk reduseres. Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld. Bruk tanntråd/tannstikkere og/eller mellomromsbørste daglig for å få vekk bakterier som ligger mellom tennene.

Kan jeg fjerne tannstein selv?

Det er veldig viktig at du ikke fjerner tannsteinen selv. Dette er tannlegen og tannpleierens jobb. De har lang erfaring med å fjerne tannstein, slik at det ikke skader emaljen på tennene. Dra ofte til tannpleier for å fjerne tannstein, dersom du opplever at det forekommer hyppig.

Er det farlig å fjerne tannstein selv?

Kan jeg fjerne tannstein selv? Det er ikke lurt å forsøke å fjerne tannstein selv. Da kan du skade både tennene og tannkjøttet. Av og til kan det skje at tannstein løsner seg selv når du bruker tanntråd eller tannpirker.

Hva skjer hvis man ikke fjerner tannstein?

Tannstein kan ikke fjernes ved hjelp av vanlig tannbørste. Det må gjøres av tannpleier eller tannlege med instrumenter som er laget spesielt for tannsteinsfjerning. Om man ikke fjerner tannstein, og tannkjøttet blir betent over mange år, kan man få det som heter tannløsningssykdom (periodontitt.)

Hvorfor får jeg så mye tannstein?

Tannstein kan oppstå på to måter: Enten ved at mineraler i spyttet ditt har blandet seg med plakk, og over tid blitt til en forkalkning. Eller ved at kalsium og fosfor i spyttet ditt krystalliseres og binder seg til plakket på tennene dine, og dermed forsteines.

Hvordan kjennes tannstein ut?

Du finner enkelt ut om du har tannstein ved å kjenne på baksiden av tennene med tungen. Hvis tennene føles ekstra ru, kan det ha dannet seg tannstein. Av og til kan tannsteinen også få en mørkere farge på grunn av maten du spiser. Det oppdager du lett om du vinkler kjeven nedover og ser deg i speilet.

Leave a Comment