Er tannbleking skadelig for tennene?

Kan tannbleking være skadelig? – Hyppig bruk av blekemidler kan slite på emaljeoverflaten slik at den blir tynnere. Bleking på bare tannhalser kan gi vedvarende problemer med ising i tennene. Det er viktig at man rådfører seg med tannlege før man begynner å bleke tennene, forklarer Asmyhr.

Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking?

Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Hvor mye koster profesjonell tannbleking?

All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Er tannbleking skadelig for tennene? – Related Questions

Er hjemmebleking farlig?

En bivirkning av hjemmebleking kan være irritert tannkjøtt. Hos tannlegen beskytter de tannkjøttet ditt under blekingen, men med hjemmebleking følger det ikke med beskyttelse for tannkjøttet ditt. Andre former for bleking hjemme kan være å bruke aktivert kull på tennene dine.

Hvordan unngå gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvor mye koster det å bleke tennene hos tannlegen?

Bleking av tenner utføres når misfargingen sitter dypere i tannen. Vi tilbyr nå hjemmebleking til kun kr. 2490,- for både over-og underkjeven (ordinær pris hos de fleste tannleger i Oslo kr. 4000,-).

Hvor lenge varer tannbleking tannlege?

Hvor lenge varer blekingen? Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Hvor mye koster tannbleking hjemme?

Hjemmebleking gjøres i eget regi, hvor en ofte smører på en krem på tennene som en har på i alt fra 30 minutter til flere timer. Tannbleking hjemme er ofte langt billigere enn hos tannlegen, og en får ofte et sett med flere behandlinger ned til 500 kroner.

Er tannbleking gratis?

Dersom det er spesielle årsaker som for eksempel medfødte emaljeskader som gjør at tannbleking er nødvendig vil man kunne få tannbleking gratis i den offentlige tannhelsetjenesten, selv om man er under 18 år. Man må da ha tillatelse fra foresatte før blekingen starter.

Hvordan bleke tennene naturlig?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Er det farlig å pusse tennene med bakepulver?

Bakepulver er ikke farlig for tennene, men man bør ikke pusse for ofte med dette. Du kan kanskje pusse vekk litt ujevnheter, men tennene blekes ikke i særlig grad.

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Kan man få hvitere tenner naturlig?

Tannlegens beste tips for hvite tenner
  1. Munnskyllevann mot dårlig ånde, for eksempel Listerine, kan gi misfarge og flekker på tennene.
  2. Vær oppmerksom på matvarer som misfarger tennene, for eksempel rødvin, kaffe, enkelte typer te og selvfølgelig tobakk.
  3. Unngå for mye kullsyreholdig drikke.
  4. Tenk deg om når du drikker.

Hva er den beste tannblekingen?

Hvilke er de beste produktene for tannbleking hjemme? Vi anbefaler Premium White, Dentaworks og Smileo som de beste produktene som bruker tilpassede tannskinner, mens ProWhitening.no har det beste produktet for strips.

Hvordan få hvite tenner på 1 2 3?

Tannpuss med fluortannkrem morgen og kveld er avgjørende for å fjerne plakk og forebygge hull i tennene. Et godt råd er å bruke en myk tannbørste og ta deg god tid. Ikke puss for hardt, og husk at en god tannpuss bør vare i minst 2 minutter.

Hvilken tannkrem gir hvitere tenner?

– Det finnes ingen tannkremer som bleker tennene.

Misfarging

  • Tannfargen din påvirkes av hva du spiser, men også rødvin, kaffe og tobakk.
  • Om det dreier seg om ytre misfarginger kan tannlege eller tannpleier pusse det bort.
  • Fargestoffer fra mat og drikke kan også gi dypere misfarginger.

Hvordan gå fra gule til hvite tenner?

Bruk en tannbørste med myk eller liten børste, eller en elektrisk tannbørste. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene. Avslutt hvert måltid med et glass vann, for å rense munnen for matrester.

Leave a Comment