Er tannbleking skadelig for tennene?

Tannbleking er ikke farlig, så lenge det gjøres riktig og i samråd med tannlege. Tannbleking er ikke farlig for kroppen din, og anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk uansett med tannlegen din, så dere får utelukket noen ting.

Hvor mye koster profesjonell tannbleking?

All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Er tannbleking permanent?

Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Er tannbleking skadelig for tennene? – Related Questions

Har veldig gule tenner?

De største synderne er kaffe, te, rødvin og brus. Det er også andre matvarer, som kanskje ikke er like åpenbare, som kan påvirke tennenes farge. Blant annet blåbær, tranebær, kirsebær, bjørnebær, druer, granatepler og andre frukter kan sette farge på tennene.

Hvordan bleke tennene naturlig?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking?

Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Hvor lenge skal tannbleking sitte?

Hjemmebleking (i regi av et tannlegekontor) Her får du individuelt tilpassede blekeskinner som skal brukes i et tidsrom på 10-14 dager. Skinnene må brukes minst 2, helst 3 timer per dag – alternativt kan du sove med dem om natten.

Kan tannbleking skade tannkjøtt?

Du kan oppleve følsomhet

Dette er forbigående, og varer vanligvis noen dager. Blekemiddelet kan imidlertid skade tannkjøttet permanent, dersom det blir liggende på tannkjøttet over tid. Det er derfor viktig å få fremstilt individuelt tilpassede blekeskinner hos tannlege.

Hvem kan ikke bleke tennene?

Man skal ikke bleke tenner dersom man har utette fyllinger, hull eller mye syreskader. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet.

Kan gule tenner bli hvite igjen?

De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvordan få vekk gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Kan man få hvitere tenner naturlig?

Tannlegens beste tips for hvite tenner
 1. Munnskyllevann mot dårlig ånde, for eksempel Listerine, kan gi misfarge og flekker på tennene.
 2. Vær oppmerksom på matvarer som misfarger tennene, for eksempel rødvin, kaffe, enkelte typer te og selvfølgelig tobakk.
 3. Unngå for mye kullsyreholdig drikke.
 4. Tenk deg om når du drikker.

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Er det farlig å pusse tennene med bakepulver?

Bakepulver er ikke farlig for tennene, men man bør ikke pusse for ofte med dette. Du kan kanskje pusse vekk litt ujevnheter, men tennene blekes ikke i særlig grad.

Hvordan gå fra gule til hvite tenner?

Slik gjør du det:
 1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
 2. Børst tennene som normalt.
 3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
 4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
 5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Hvilken tannkrem er best for hvite tenner?

– Det finnes ingen tannkremer som bleker tennene.

Misfarging

 • Tannfargen din påvirkes av hva du spiser, men også rødvin, kaffe og tobakk.
 • Om det dreier seg om ytre misfarginger kan tannlege eller tannpleier pusse det bort.
 • Fargestoffer fra mat og drikke kan også gi dypere misfarginger.

Hvordan få hvite tenner på 1 2 3?

Tannpuss med fluortannkrem morgen og kveld er avgjørende for å fjerne plakk og forebygge hull i tennene. Et godt råd er å bruke en myk tannbørste og ta deg god tid. Ikke puss for hardt, og husk at en god tannpuss bør vare i minst 2 minutter.

Leave a Comment